Menu
Israelsk politi jobber på stedet etter skytingen i Dizengoff-gata i Tel Aviv torsdag kveld. Foto: Oded Balilty / AP / NTB

Tre såret i skyting i Tel Aviv – antatt palestinsk gjerningsperson skutt

Tre personer ble såret da en væpnet palestiner åpnet ild i en gate full av folk i sentrum av Tel Aviv, ifølge politiet. Gjerningspersonen er drept av politiet.

Av NTB | 09.03.2023 20:55:31

Medisin og helse: Skuddofrene fikk torsdag kveld behandling av nødetatene, og TV-bilder viste et stort antall politi og helsepersonell på åstedet. Tilstanden er kritisk for ett av ofrene, opplyser helsepersonell.

Politiet var tidlig ute med å si at de mistenker at det var et terrorangrep. Politiet sier at gjerningspersonen var palestiner og at han er skutt. Ifølge redningstjenesten Zaka er gjerningspersonen død.

Skytingen fant sted i Dizengoff-gata, en populær gjennomfartsåre med mange butikker og restauranter.

Skytingen skjedde mens store folkemengder befant seg utendørs på starten av den israelske helga. Mange deltok også i demonstrasjoner mot regjeringen i Tel Aviv og i andre byer torsdag. Demonstrasjonene inngår i en omfattende protestbølge i Israel mot den ytterliggående høyreregjeringens planlagte reform av rettsvesenet.

Samtidig er situasjonen svært spent på den okkuperte palestinske Vestbredden etter en rekke sammenstøt som har krevd mange liv de siste månedene.

(©NTB)

Flere nyheter: