Menu
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) gir NVE i oppdrag å konsekvensutrede tre nye områder for havvind. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tre nye områder for havvind er aktuelle for utbygging

NVE skal utrede tre nye havvindområder som kan være aktuelle for utlysning i 2025.

Av NTB | 14.09.2023 11:14:36

Økonomi og næringsliv: Områdene det er snakk om, ligger utenfor Haugesund, nordvest for Bergen og utenfor Sørvestlandet. Sistnevnte ligger over 150 kilometer utenfor kystlinjen. To av områdene ligger inntil allerede utlyste områder, skriver regjeringen i en pressemelding.

Nå skal Norges vassdrags- og energidirektorat i gang med en såkalt strategisk konsekvensutredning av områdene. De tre områdene heter Sørvest F, Vestavind F og Vestavind B.

– Vi har stort behov for ny, fornybar kraft i årene som kommer, og havvind kan bidra med en betydelig del av denne kraften, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i pressemeldingen.

Organisasjonen Offshore Norge mener torsdagens kunngjøring er godt nytt, men skulle helst sett at flere områder var inkludert.

– Det burde være mulig å gjennomføre strategiske konsekvensutredninger også for områder i nord, blant annet utenfor Helgeland og Hammerfest, sier havvind-direktør Roger Pedersen i organisasjonen.

Han hevder dette er områder hvor det er lite konflikt mellom havvind og næringer som fiskeri, oljeleting og utvinning av naturressurser.

(©NTB)

Flere nyheter: