Menu
Israelske soldater sikrer inngangen til en militærbase sør i Israel etter at tre israelske soldater ble drept ved den egyptiske grensen. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB

Tre israelske soldater og egyptisk politimann drept ved grensen til Egypt

Tre israelske soldater er drept og flere såret i to ulike hendelser ved grensen til Egypt, opplyser den israelske hæren. En egyptisk politimann er også drept.

Av NTB | 03.06.2023 14:18:59

Krig og konflikter: Det israelske forsvaret bekrefter at en mann som ble drept etter at han skal ha skutt mot soldatene, var egyptisk politimann.

Hæren meldte først at to soldater, en mann og en kvinne, ble drept da det ble skutt med skarpt like ved den egyptiske grensen lørdag morgen. De to ble funnet etter at en offiser ikke greide å komme i kontakt med dem.

Få timer senere ble det klart at også en tredje israelsk soldat var skutt og drept mens hæren gjennomførte en leteoperasjon i området.

Skuddvekslingen skal ha funnet sted noen timer etter at soldatene hadde avverget et forsøk på narkotikasmugling ved grenseovergangen Nitzana. Det er uklart om de to hendelsene har noen sammenheng.

– Hendelsen etterforskes. Hæren gjennomfører søk i området, opplyser IDF.

Nitzana-overgangen ligger rundt 40 kilometer sørøst for stedet der grensene mellom Egypt, Israel og den palestinske Gazastripen møtes.

Narkotikaen som ble beslaglagt før soldatene ble drept, har en verdi på rundt 400.000 dollar, over 4 millioner kroner, ifølge en talsmann for IDF.

(©NTB)

Flere nyheter: