Menu
Ada Hegerberg (nummer to fra venstre) tok det med godt humør da Norges VM-tropp måtte avbryte treningen på grunn av haglvær og søke ly i et telt ved treningsfeltet. Foto: Lise Åserud / NTB

Tre i VM-troppen trente alternativt – Norges trening avbrutt av haglvær

Ada Hegerberg og resten av de norske VM-spillerne måtte søke ly for et voldsomt haglvær på treningsfeltet onsdag. Tre spillere trente alternativt.

Av NTB | 02.08.2023 02:43:18

Vær: Hegerberg var tilbake på feltet, men hun drev for seg selv under oppvarmingen. Så gjorde hun noen enkle øvelser med ball før treningen ble stengt for mediene.

Lagkaptein Maren Mjelde trente alternativt ved hotellet på grunn av belastningsstyring. Leggskadde Thea Bjelde var med til treningsanlegget Seddon Fields, men drev styrkeøvelser mens de andre var på feltet.

– Ada fortsetter rehabiliteringsprosessen sammen med Gunnvor Halmøy (fysisk trener) og det medisinske teamet. Thea trener alternativt og følger planen for å bli klar til lørdag. Maren trener i dag på gymmen som en el av belastningsstyringen, meldte medieansvarlig Halvor Lea.

De 20 andre i troppen trente som vanlig.

Hegerberg har ikke trent for fullt siden hun måtte kaste inn håndkleet rett før avspark i kampen mot Sveits for en drøy uke siden. Hun ble ikke kampklar mot Filippinene, men har jobbet videre med VM-troppens medisinske team og er nå iallfall tilbake på feltet.

I stjernespissens fravær har Sophie Román Haug gjort en kjempejobb på topp i det norske laget. Hun gjorde hattrick i 6-0-seieren over Filippinene som sendte Norge videre i VM.

Norge trente som vanlig på sitt faste treningsanlegg Seddon Fields i Auckland-forstaden Western Springs. Der blir det trening også torsdag. Fredag reiser troppen sørover til New Zealands hovedstad Wellington, der Japan er motstander lørdag.

Japan har imponert stort så langt i VM med tre seire og 11-0 i målscore. Spania ble slått hele 4-0 i gruppefinalen.

Det var svært vekslende vær i Auckland onsdag, med sol og kraftig regn om hverandre. Et kvarter ut i treningen startet et voldsomt haglvær. De norske avbrøt treningen og søkte ly i et telt ved treningsfeltet, men kunne fortsette få minutter senere.

Thea Bjelde måtte ut med skade i den siste gruppekampen. Norges høyreback ble truffet i leggen av en motspillers knotter og er fortsatt ikke i full trening. Lege Trygve Hunemo uttalte allerede dagen etter kampen mot Filippinene at hun trolig blir klar til åttedelsfinalen.

(©NTB)