Menu
Arkivbilde: Petros Giannakouris / AP / NTB

Tre drept i russisk droneangrep mot Odesa

Tre sivile ble drept i et russisk droneangrep mot den ukrainske havnebyen Odesa natt til lørdag, opplyser det ukrainske forsvaret.

Av NTB | 10.06.2023 10:23:51

Politikk: De tre døde etter at vrakrester fra nedskutte droner falt på en boligblokk og utløste en brann, ifølge forsvaret.

Luftforsvaret skjøt ned åtte iranskbygde angrepsdroner og to raketter i det som er det seneste i rekken av nattlige angrep mot ukrainske byer de siste ukene, sier en regional forsvarstalsperson.

– Som et resultat av luftkampene falt vrakrester fra dronene ned på en boligblokk og utløste en brann, sier talsperson Natalia Humeniuk i en uttalelse.

Nødetatene sier 27 mennesker, blant dem 3 barn ble skadd, men at brannen ble slukket raskt. 12 personer ble reddet ut fra bygningen.

I løpet av natten var det også angrep mot Poltava og Kharkiv. I Poltava ble utstyr og infrastruktur ved den militær flyplassen Myrhorod påført skader. Det ble også skader på åtte privatboliger og flere kjøretøy i rakettangrepet. Det er ikke meldt om drepte eller skadde etter angrepet i Poltava.