powergym
Menu
politi

Travel natt for politiet

Promillekjøring med traktor, berusede mindreårige, teltfest ute av kontroll, trusler, slagsmål, tørrkoking, trønderrock på høyt volum og generelt mange ordensforstyrrelser. Her er nattens politilogg.

Av Egil M Solberg | 28.06.2015 09:56:36

0030 – Stansing av fest – Stord
En patrulje fra Stord lensmannskontor måtte kl. 0030 stanse en fest på Rommetveit. Det var en del mindreårige til stede og støynivået var for høyt. Festarrangøren, en jente på 16 år, fikk klar beskjed om at dersom støyen tok seg opp igjen så ville musikkanlegget bli beslaglagt. Ingen kom ikke nye klager fra området resten av natten.

0044 – Høy musikk – Haugesund
En kvinne i 20-årene holdt våken en hel blokk i søre bydel fordi hun spilte svært høy musikk. Da patruljen kom til stedet trodde hun nok det var naboene som banket på døren hennes. For hver gang det ble banket på så skrudde hun musikken ekstra høyt. Kvinnen forstod imidlertid alvoret i samtalen med politipatruljen etterhvert. Det kom ingen nye klager utover natten.

– Når politiet mottar klager på fest og høy musikk så blir dette loggført i våre systemer. På det viset kan vi holde oversikt over hvem som er gjengangere og har fått muntlige advarsler tidligere. Det får en nemlig ikke flere ganger. Dette blir de forklart de som får politiet på besøk for å stanse festbråk. Det skjedde også ved dette tilfellet, opplyser operasjonsleder hos politiet i natt.

0051 – Gått skoene av seg – Stord
En drosje i Leirvik måtte ha politiets hjelp. I drosjen var det en overstadig beruset mann i slutten av 20-årene som manglet sko. Hvor han hadde gått skoene av seg er ikke kjent. En politipatrulje plukket mannen opp, fikk en dialog med han og kjørte han hjem hvor det var noen som kunne se til han gjennom natten.

0112 – Full fest og høy musikk – Haugesund
Etter naboklager fra Rogalandgata måtte politiet rykke ut for å stanse en støyende fest. Festarrangøren, en ung mann på 17 år, ble pålagt å avslutte festen og holde ro resten av natten.

0115 – Bortvist fra sentrum – Haugesund
En beruset mann i begynnelsen av 30-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum etter å ha kranglet med vakter og gjester på utestedene på indre kai.

0137 – Ordensforstyrrelse – Haugesund
En politipatrulje bortviste tre polakker fra Haugesund sentrum etter at de hadde kranglet med vakter på indre kai. En av de tre var smart og skjønte at det kloke var å etterkomme det tydelige pålegget fra politipatruljen. De to øvrige valgte i stedet å krangle med politibetjentene. Det endte med at de begge, en mann i 30 årene og en kvinne i slutten av tenårene, ble brakt inn til drukkenskapsarresten. Her er de anmeldt for ordensforstyrrelser og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

0223 – Tørrkoking – Bømlo
En huseier meldte fra til politiet om at han tidligere på kvelden hadde vært uheldig og tørrkokt noen tåteflasker som skulle rengjøres. Ved brann skal politiet foreta etterforskning, også i tilfeller hvor det ikke er grunn til å mistenke noe straffbart forhold. En patrulje ble derfor sendt til stedet og sak vil rutinemessig bli opprettet.

0253 – Urinering på offentlig sted – Haugesund
En mann i begynnelsen av 20-årene valgte å stille seg opp for å late vannet utenfor en av pubene på Indre kai. Han ble observert av en politipatrulje og er nå anmeldt for forholdet.

0320 – Teltfest – Ølen
Beskrivelsen partytelt passet godt på et telt hvor det ble holdt fest i et boligfelt i Ølen. Naboer klaget til politiet og en patrulje reiste til stedet og avsluttet festen.

0336 – Stanset nachspiel – Stord
En beboer i et borettslag i Leirvik ringte politiet og klaget over at en annen beboer i samme borettslag hadde et nachspiel som vekket opp naboene. En 18-årig festarrangør ble pålagt å avslutte for kvelden. Det kom ikke nye klager.

0350 – Berusede unggutter – Karmøy
Tre berusede gutter, to på 16 og en på 17 år, er alle kjørt hjem til sine foresatte av en patrulje. De ble påtruffet på Langåker hvor de ble observert mens de veltet noen søppelspann.

0424 – Promillekjøring med traktor – Haugesund
Etter tips fra publikum rykket politiet ut til Skokland nord i Haugesund og stanset en traktor. I traktoren var det tre personer. Føreren, en mann i 20-årene, mistenkes for promillekjøring. Føreren hadde også brukt en ATV som det var et uklart eierforhold til. Den er beslaglagt og eierforholdet må undersøkes videre. Nødvendige prøver for å slå fast førerens alkoholpåvirkning er sikret. Hans førerkort er beslaglagt.

0425 – Trafikkuhell med sykkel – Haugesund
En mann i begynnelsen av 40-årene måtte hentes av ambulanse og bringes til sykehus etter at han hadde syklet i en midtrabatt på Raglamyr. Mannen var på vei hjem fra et festlig lag og var påvirket av alkohol. Mannen ble ikke alvorlig skadd.

Det er forbudt å sykle dersom en er så påvirket av alkohol at en ikke lenger er skikket. Det er med andre ord en mer skjønnsmessig vurdering enn når en fører motorvogn. Da er det som kjent faste promillegrenser som gjelder.

En patrulje har undersøkt åstedet, snakket med den uheldige syklisten og sikret de nødvendige blodprøvene. Det er opprettet sak som vil bli etterforsket videre av Trafikkgruppen ved Haugesund politistasjon.

0445 – Legemssak – Haugesund
En danske i første del av 20-årene bosatt i Haugesund sentrum, meldte at noen polakker hadde møtt opp hjemme hos han og slått han flere ganger. Like etter meldte en polakk om at han hadde blitt slått av en danske og noen engelskmenn utenfor en pub i sentrum. Det kan virke som om sakene kan ha en sammenheng.

En patrulje har arbeidet med dette og tatt mot en anmeldelse fra den danske mannen. Ingen av de involverte skal ha pådratt seg alvorlige skader. Anmeldelsene må følges opp i etterkant av Persongruppa ved Haugesund politistasjon.

0450 – Trusler – Stord
En kvinne i midten av 30-årene ringte og ba om politiets bistand til sin bolig på Stord. Hun hadde med seg en mann i begynnelsen av 20-årene hjem etter en tur på byen. Dette hadde en annen mann i begynnelsen av 20-årene oppdaget. Denne mannen hadde over en tid oppført seg som om han og kvinnen hadde et forhold. Derfor møtte han opp på kvinnens bopel og truet både kvinnen og mannen hun hadde med seg hjem.

En patrulje var like i nærheten og var på stedet etter kort tid. Politibetjentene brukte god tid på stedet og sørget for å rydde opp i misforståelser og at partene fikk skværet opp med hverandre. Mannen som hadde dukket opp utenfor kvinnens bopel ble kjørt bort fra stedet. Ingen hadde ønsker om å anmelde noe etter at politibetjentene hadde sørget for god dialog mellom partene.

0620 – Stanset fest – Haugesund
Etter klager fra naboer rykket politiet ut til en bolig like utenfor Haugesund sentrum. Der spilte en kjenning av politiet høy musikk. Mannen, som er i slutten av 50-årene, har tidligere plaget sine naboer med trønderrock på høyt volum. I dag ble det spilt musikk som har en bredere appell, men det er ikke formildende når en tar natteroen fra nabolaget. Patruljen har anmeldt han for forholdet.

Jarle Utne-Reitan var operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i natt.