Menu
Trær har gått i bakken blant folk i US Masters. Foto: Matt Slocum / AP / NTB

Trær gikk i bakken blant folk i US Masters – spillet stoppet til lørdag

Viktor Hovland og resten av golfeliten må igjen belage seg på en pause i US Masters etter at vinden gjorde inntog på banen. Flere trær falt like ved tilskuere.

Av NTB | 08.04.2023 01:04:07

Vær: Tre tær ble tatt av vinden og falt, men ingen ble skadd i episoden, opplyser Augusta National Golf Club.

– Sikkerheten til alle som er til stede under Masters-turneringen, vil alltid være høyeste prioritet for klubben, som fortsetter å følge nøye med på været i dag og gjennom turneringen, heter det i en oppdatering.

Andre runde av turneringen er offisielt utsatt og skal tas opp igjen som planlagt klokka 8 lørdag morgen lokal tid, heter det. Det er klokka 14 norsk tid.

Det var ved hull 17 at det plutselig oppsto totalt kaos. Man kunne se flere tilskuere løpe fra stedet. Bildene viser at trærne er revet opp fra bakken ved røttene.

Hovland gikk den første runden på sju slag under par og delte dermed ledelsen foran andre runde på den velkjente Augusta-banen. På runde to ble det tyngre for nordmannen, som ikke greide å følge opp torsdagens kjempestart.

På det første hullet havnet han i kjempetrøbbel, men reddet seg inn da han senket putten fra hele 16 meter.

Hovland var svært nær birdie på hull tre, men ballen strøk kanten og holdt seg oppe. På hull seks måtte han tåle turneringens første bogey da han havnet i problemer.

Hovland skal gå i en drømmegruppe de to første rundene. Med seg på rundene har han legenden Tiger Woods og regjerende OL-mester Xander Schauffele.

Det er meldt elendig vær med mye vind og nedbør i helgen på Augusta. Lørdag skal det regne svært mye, og det er fare for lyn og torden. Det vil i så fall tvinge fram flere pauser i spillet.

Viktor Hovland hadde gått ti hull da været tvang arrangøren til å stoppe spillet.

Med det er Hovland seks slag under par. Brooks Koepka leder på tolv slag under par.

(©NTB)