Menu
Torstein Træen pådro seg brudd i albuen i velten i Tour de France lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Træen fikk et lite brudd i albuen – Uno-X-legen gir gode prognoser

Torstein Træen pådro seg et lite brudd i albuen i velten i Tour de France lørdag. En avgjørelse om fortsettelsen i rittet tas søndag morgen, opplyser Uno-X.

Av NTB | 01.07.2023 21:13:07

Sport: Træen gikk i bakken etter rundt 100 kilometer av den første etappen i spanske Bilbao lørdag. Han kom seg på sykkelen og fullførte med god hjelp av lagkameratene, men hadde tydelig vondt da han kom til mål.

Noen timer senere ble det bekreftet at han pådro seg et lite brudd.

«Torstein har et lite brudd i albuen. Vi vil ta stilling til om han fortsetter avhengig av smerter og sykkelkontrollen i morgen. Vi vil gi dere en ny oppdatering så snart som mulig i morgen tidlig. Torstein vil ikke være tilgjengelig for intervjuer eller kommentarer i kveld», heter det i en uttalelse fra Uno-X.

Senere lørdag opplyser Uno-X’ sjeflege Rory Nolan at alle bein er der de skal være. Han forteller at de neste dagene kan bli vriene for Træen, men også at han er sikker på at klatreren fort vil bli bedre.

«Alle bein er der de skal være, og med den ernæringsmessige og osteopatiske støtten han får her under rittet, har beinet størst sjanse til å gro raskt. De neste dagene kommer til å bli ubehagelige for Torstein, men hvis vi kan håndtere det og han er trygg på sykkelen, er jeg sikker på at han vil bli bedre etter hvert som rittet skrider fram», sier Nolan i en uttalelse.

Træen forsøkte å holde motet oppe da han møtte pressen før avreise til røntgenundersøkelsen.

– Det kan vel stå bedre til. Jeg har litt vondt i albuen, så vi skal videre til røntgen for å se hvordan det står til. Det var litt vondt å bremse, og det er ikke så ofte jeg får så vondt når jeg velter, sa han til NTB og andre medier.

– Akkurat der og da tenkte jeg «satan i helvete det gjorde vondt».

For Uno-X-lagets fremste sammenlagthåp i den historiske Tour de France-starten kom lørdagens velt svært så ubeleilig.

Træen ble nylig nummer åtte sammenlagt i Tour de Suisse og beviste med det at han holder meget høyt nivå.

Etter å ha blitt sjekket av Uno-X-lagets lege like etter målgang, ble det besluttet at Heradsbygda-gutten skulle sendes videre for å få tatt et røntgenbilde. Der ble det påvist et brudd.

På spørsmål fra NTB om hva han tenkte da han plutselig smalt i asfalten, lød svaret:

(©NTB)

Flere nyheter: