Menu
Jonas Vingegaard fortviler over å ha mistet en viktig hjelper. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB

Tour de France-favoritt fortviler: – Det er et kjempeslag

Sykkelstjernen Jonas Vingegaard skal snart forsøke å vinne Tour de France for annet år på rad. Mandag fikk tittelforsvaret et brutalt skudd for baugen.

Av NTB | 05.06.2023 18:09:00

Sport: Danske Vingegaards lader opp til Touren med å sykle Critérium du Dauphiné. Med seg har han en rekke av hjelperne som også skal sykle ved hans side i Frankrike mot slutten av denne måneden.

Mens Vingegaard kom seg velberget gjennom mandagens etappe, var ikke det samme tilfellet for lagkamerat Steven Kruijswijk. Nederlenderen var involvert i en massevelt og måtte i likhet med to andre ryttere bryte Dauphine-rittet.

Medisinske undersøkelser konkluderte med kravebeinsbrudd, hvilket etter alle solemerker innebærer at han er uaktuell for Tour de France.

– Det er noe fryktelig rot. Han er en av dem vi skulle hatt med oss ​​til Tour de France, så sånn sett er det skikkelig dritt, for å si det rett ut, sier Jonas Vingegaard til dansk TV 2.

– Det er et kjempeslag for Tour-laget vårt. Det ville det vært uavhengig av hvem vi mistet, for de er alle veldig viktige, og det er han også, fortsetter den regjerende mesteren.

35 år gamle Kruijswijk har syklet Touren sju ganger, og i fjor hjalp han Vingegaard på veien mot sammenlagtseier. Da trakk nederlenderen seg imidlertid før siste uke av rittet.

Vingegaard er stor favoritt til å vinne Criterium de Dauphine selv uten Kruijswijks hjelp. I Tour de France vil han få tøff konkurranse av blant andre slovenske Tadej Pogacar.

(©NTB)

Flere nyheter: