Richarlison scoret for Tottenham mot Nottingham Forest fredag kveld. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Tottenham vant tross rødt kort – Forest uten seier på seks kamper

Brasilianske Richarlison stanget inn sitt tredje mål på to kamper da Tottenham tok en viktig 2-0-seier borte mot formsvake Nottingham Forest i Premier League.

Av NTB | 15.12.2023 23:09:53

Sport: Forest har kun plukket ett poeng på de siste seks kampene, og den tradisjonsrike klubben flørter ordentlig med bunnstriden etter snart halvspilt sesong.

Tottenham tar seg på sin side opp på 33 poeng, fire bak ligaleder Liverpool. De liljehvite hadde en komfortabel 2-0-ledelse da Yves Bissouma ble vist ut etter en VAR-sjekk med tjue minutter igjen.

– Jeg har sagt det mange ganger før: Jeg liker ikke måten bildene blir vist på. Den ser mye styggere ut på repriser fra alle mulige vinkler, og det forsterker hvor ille ting ser ut, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om situasjonen.

Bortelaget maktet likevel å hale i land tre særdeles viktige poeng, blant annet etter en strålende redning fra Guglielmo Vicario under ti minutter før slutt.

Son Heung-min kom til kampens første sjanse allerede etter tre minutter, men sørkoreaneren ble stanset av Forest-keeper Matt Turner. Et kvarter senere ble vertenes Anthony Elanga spilt gjennom, men svensken fikk ikke ballen i mål. Det gjorde heller ikke Tottenham-spiller Brennan Johnson etter halvspilt omgang. Den tidligere Forest-spilleren måtte forlate banen med en smell i hodet etter halvtimen.

Gjestene fikk omsider hull på byllen da Richarlison stanget Tottenham i ledelsen på overtid i første omgang. Svenske Dejan Kulusevski var nest sist på ballen med et glimrende innlegg. 20 minutter etter pause var han sist på ballen da bortelaget gikk opp til 2-0.

Innledningsvis i sesongen viste Tottenham utilnærmelig form med åtte seirer på de ti første rundene. Etter 1-4-tapet mot Chelsea i starten av november fulgte ytterligere fire kamper uten trepoenger. I forrige runde smadret de liljehvite Newcastle 4-1 i den engelske hovedstaden.

Tottenham har manglet nøkkelspillerne Micky van de Ven og Maddison helt siden det nevnte tapet for Chelsea.

I neste runde tar Tottenham imot Everton på eget gress lille julaften, mens Forest gjester et Bournemouth-lag i solid form.