Son Heung-min satte fyr på Tottenham-fansen mandag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Tottenham tok tilbake tabelltoppen i Premier League etter Son-show

Son Heung-min hadde taktpinnen og både scoret og assisterte da Tottenham slo Fulham 2-0 i Premier League mandag.

Av NTB | 23.10.2023 23:02:36

Sport: Sørkoreaneren ble sammen med James Maddison kampens store spiller og bidro dermed sterkt til at Tottenham igjen er serieleder.

Erling Braut Haaland og Manchester City hadde lånt tabelltoppen et par døgn etter seieren over Brighton, men med mandagens seier har Tottenham igjen to poengs ledelse.

I en meget underholdende åpningsomgang ble utrolig nok Son Heung-mins scoring etter 36 minutter den eneste. Målscoreren kunne faktisk sendt eget lag i ledelsen allerede etter mindre enn to minutters spill, men en god inngripen av keeper Bernd Leno avverget baklengs for Fulham.

I stedet kom målet ni minutter før pause. En stygg feilpasning i gjestenes forsvar av midtstopper Calvin Bassey endte med at Son fikk avslutte fra god posisjon. Måltyven hamret ballen vakkert i krysset bak Leno.

Etter pause fortsatte Tottenham der de slapp før hvilen, og 2–0 kom etter kun ni minutters spill. Igjen misset Fulham-forsvarer Calvin Bassey stygt med en pasning og ga Son sjansen til å sette opp Maddison alene med keeper.

Sommersigneringen takket for muligheten og trillet ballen inn i det lengste hjørnet.

Flere mål kunne det også blitt. Da nevnte Bassey igjen mistet ballen i farlig posisjon kvarteret før full tid, gikk Son og Maddison i veien for hverandre slik at sistnevntes avslutning ble svak.

Mot slutten av kampen kontrollerte hjemmelaget inn de tre poengene.

Skåret i gleden for Tottenham var at midtbanespiller Pape Sarr måtte byttes ut tidlig i annen omgang med en skade. Mandag var serielederen i tillegg uten en annen defensiv midtbanespiller i form av Yves Bissouma. Han hadde karantene.

Richarlison slo den målgivende pasningen, og litt tidligere hadde brasilianeren selv en gedigen mulighet til å score. Skuddet strøk stolpen etter flott Tottenham-spill.

Fulhams største sjanse etter pause fikk innbytter Raúl Jiménez da han avsluttet alene foran mål, men Tottenham-keeper Guglielmo Vicario reddet solid.