Menu
Rodrigo Bentancur har havnet i trøbbel. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Tottenham og Son bryter tausheten etter rasismebråk – vil legge saken død

Det ble bråk da Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur uttalte seg rasistisk om lagkamerat Son Heung-min. Nå vil klubben legge saken død.

Av NTB | 20.06.2024 11:53:23

Sport: Det var i et intervju med en TV-kanal i hjemlandet Uruguay at Tottenham-spiller Bentancur kom med uttalelsene som satte sinnene i kok hos mange.

Midtbanespilleren ble spurt om av programlederen om han kunne skaffe en Tottenham-drakt.

– Sonny sin? Det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret.

Det skapte voldsomme reaksjoner. Veldedighetsorganisasjonen Kick It Out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til BBC at den hadde mottatt en rekke klager.

– Dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver Spurs.

Videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein Son nå mener at saken kan legges død.

– Jeg har snakket med Lolo (Bentancur). Han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. Lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. Vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier Son i en uttalelse.

– Nå legger vi dette bak oss, vi står sammen, og vi er tilbake i sesongoppkjøringen for å kjempe sammen for klubben, legger sørkoreaneren til.

– Sonny bror! Jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. Du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! Jeg er glad i deg, bror, skrev han der.

Fram til torsdagens uttalelse fra Tottenham hadde ikke Son uttalt seg om saken.

Onsdag kom også Tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. Den heter det at klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall».

Med til historien hører det også at Bentancur offentlig har beklaget uttalelsen sin i et Instagram-innlegg.

(©NTB)