Menu
Son Heung-min ble utsatt for rasistiske kommentarer i sosiale medier etter målet mot West Ham søndag. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB

Tottenham krever handling etter rasistisk hets av Son i sosiale medier

Det engelske fotballforbundet (FA) og fotballklubben Tottenham mener de store teknologiselskapene må ta grep for å forebygge rasisme i sosiale medier.

Av NTB | 20.02.2023 07:35:33

Sosiale forhold: Det gjør de etter at London-klubbens sørkoreanske angrepsspiller, Son Heung-min, ble utsatt for rasistiske skjellsord i ulike sosiale medier etter målet hans mot West Ham i den engelske toppdivisjonen søndag.

– Vi er blitt gjort oppmerksomme på de fullstendig forkastelige rasistiske meldingene rettet mot Son Heung-min, skriver klubben i en twittermelding søndag kveld.

– Vi står side om side med Sonny og oppfordrer nok en gang selskapene som står bak sosiale medier til å gjøre noe med situasjonen, fortsetter Tottenham.

Det engelske fotballforbundet stiller seg bak Tottenhams oppfordring til handling.

– Vi fordømmer på det kraftigste den rasistiske hetsen som ble rettet mot Son Heung-min i kveld. Slikt hører ikke hjemme i sporten vår, og vi støtter fullt ut myndighetene og selskapene bak de ulike sosiale mediene i å ta nødvendige grep, skriver en talsperson for forbundet i et svar til Tottenhams twittermelding.

Søndagens hendelser er heller ikke Sons første møte med rasisme i engelsk fotball. I juni i fjor ble 12 menn idømt samfunnstjeneste for å ha utsatt den sørkoreanske fotballspilleren for rasistisk hets etter 3-1-tapet mot Manchester United 11. april 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: