Menu
Tottenham-toppen Fabio Paratici har anket utestengelsen han er ilagt. Foto: Matt Dunham, File)

Tottenham-direktør vil kjempe mot global utestengelse – har anket

Tottenhams fotballdirektør Fabio Paratici anker den 30 måneder lange utestengelsen han er ilagt fra internasjonal fotball.

Av NTB | 11.04.2023 13:54:09

Politikk: Det var i januar at Paratici ble ilagt en utelukkelse på to og et halvt år av Italias fotballforbund. Årsaken er at han ble funnet skyldig i ulovlig regnskapsføring fra tiden som sportsdirektør i Juventus.

I slutten av forrige måned valgte Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) å gjøre utestengelsen global. Dermed ble Paratici brått satt ut av spill i sin nåværende jobb i Tottenham.

Nå har 50-åringen tatt permisjon i påvente av at anken skal behandles.

«Fifa kan bare bekrefte at en anke er inngitt av Herr Paratici mot avgjørelsen tatt av lederen av disiplinærkomiteen …,» opplyser en Fifa-talsperson til Reuters.

Juventus ble også straffet med trekk på hele 15 poeng som følge av den ulovlige regnskapsføringen som er avdekket. Juventus skal ha verdisatt og solgt spillere for høyere summer en det de egentlig var verdt.

Det ble også sanksjonert mot flere andre Juventus-topper, deriblant tidligere klubbpresident Andrea Agnelli. Paratici fikk imidlertid den tøffeste dommen.

50-åringen forlot italiensk fotball og sluttet seg til Tottenham i juni 2021. Italieneren har hele tiden avvist å ha gjort noe ulovlig.

(©NTB)