Menu
Henriette Jæger var en av sju norske utøvere som kvalifiserte seg til friidretts-VM i Budapest. Foto: Geir Olsen / NTB

Totalt 20 utøvere klare for friidretts-VM – kan øke ved forfall

De oppdaterte rankinglistene har sørget for at ytterligere sju norske friidrettsutøvere er kvalifisert til VM i Budapest. Sportssjefen er «noenlunde fornøyd».

Av NTB | 02.08.2023 16:53:42

Sport: Det var totalt 14 utøvere som klarte VM-kravet og var garantert deltakelse i mesterskapet. Onsdag kom de oppdaterte rankinglistene, som sørget for at sju utøvere til kom seg med.

Det gjaldt: Henriette Jæger (400 meter), Lene Retzius (stavsprang), Beatrice Nedberge Llano (slegge), Thomas Mardal (sleggekast), Ingar Bratseth-Kiplesund (lengde), Marcus Thomsen (kulestøt) og Sondre Nordstad Moen (maraton).

Fredag er fristen for å melde på utøverne til de respektive øvelsene. Ved eventuelle forfall vil flere norske utøvere kunne komme inn som reserve.

– Vi er noenlunde fornøyd. Det er nok et par utøvere vi hadde regnet med at skulle komme med, men som kanskje ikke klarer det likevel, sier friidrettslandslagets sportssjef Erlend Slokvik til NTB mandag.

Amalie luel er regnet som en av 14 utøvere som kvalifiserte seg til mesterskapet, men grunnet graviditet vil hun ikke delta. Dermed vil det per nå kun være 20 norske utøvere som stiller til start.

Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 meter), Line Kloster (400 hekk) og Sigrid Borge (spyd) klarte kravet på kvinnesiden i løpet av kvalifiseringsvinduet.

På herresiden gjelder det samme for Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Jakob Ingebrigtsen (1500 og 5000), Narve Gilje Nordås (1500), Zerei Kbrom Mezngi (maraton), Karsten Warholm (400 hekk), Pål Haugen Lillefosse (stav), Sondre Guttormsen (stav), Eivind Henriksen (slegge), Sander Skotheim (tikamp) og Markus Rooth (tikamp).

VM i friidrett arrangeres mellom 19. og 27. august i Budapest.

(©NTB)