Menu
Johannes Høsflot Klæbo var fullstendig overlegen i Drammen. Foto: Lise Åserud / NTB

Total maktdemonstrasjon av Klæbo i Drammen – voldsom norsk dominans

Johannes Høsflot Klæbo var totalt overlegen i verdenscupsprinten i Drammen. – Det er noe av det villeste vi har sett i en sprint, sier ekspert.

Av NTB | 14.03.2023 15:54:09

Sport: Klæbo var i helt egen klasse og vant foran Erik Valnes og franske Richard Jouve. Ansgar Evensen, Lars Agnar Hjelmeset og Even Northug fulgte deretter.

Fem av de seks finalistene var norske.

– Det er noe av det villeste vi har sett i en sprint, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Klæbo gikk sin første sprint siden VM, og de to siste løpene før Drammen har vært femmil.

– Dette ble bra. Jeg sa til pappa før finalen at det begynte å murre i beina mine, og jeg kjente at jeg var sliten. Men så kom jeg i en god posisjon på toppen, og da kom killerinstinket fram. Jeg var giret på å komme først i mål, og jeg traff godt på oppløpet, sa han.

– I finalen var du fulkstendig overlegen?

– Ja, og det er lenge siden jeg har spurtet. Det hjalp å få en prolog, en kvartfinale og en semifinale. Jeg har ligget i fosterstilling siden lørdagens femmil. Det er ikke mye jeg har fått gjort. I dag var det egentlig mest uvant. Jeg er selvsagt godt fornøyd, sa Klæbo til NTB.

– Dette var deilig. Det er ikke noe feil med formen. Den har vært bra siden NM.

– Hvor lang tid brukte du på å komme over smellen fra VM?

– Det er ikke over. Den kommer jeg nok aldri over. Det var en drøm som ble knust på toppen av karrieren. Slike dager kommer ikke på samlebånd, sa Valnes til NTB.

Ansgar Evensen var svært nær å knipe den siste pallplassen, men ble dømt bak Jouve på målfoto.

– Det var litt kjipt at det røyk helt på slutten, men jeg er dritfornøyd med fjerdeplassen, sa Evensen til NRK.

– I fjor gikk jeg nesten ikke skirenn, og i år går jeg verdenscuprenn. Det er nesten ikke til å tro. Får jeg trene som jeg har gjort nå de to-tre neste årene, skal du ikke se bort fra at jeg tar OL-gull i 2026, sa friskusen til NRK.

Utslått ble også Pål Golberg og Pål Trøan Aune. Dermed tapte Golberg ytterligere noen poeng til Klæbo i duellen om verdenscupen sammenlagt.

– Er det noen duell, da? Det er jo ikke det, men jeg går så fort jeg kan, og er i hvert fall bedre enn resten, sa Golberg.

Harald Østberg Amundsen var eneste nordmann som ikke klarte å bli topp 30 i prologen. Dermed var hans dag over før utslagsrundene startet.

67 herreløpere stilte til start i Drammen.

For Erik Valnes var annenplassen en etterlengtet og stor opptur.

Av de tolv løperne som kvalifiserte seg for semifinale, var hele åtte norske. Verdenscupdebutanten Mats Opsal var blant dem som måtte se seg slått ut rett før finalen.

For Sindre Bjørnestad Skar og Sivert Wiig ble det knall og fall i kvartfinalen. De røk begge ut etter å ha gått over ende. Flere utenlandske løpere led også samme skjebne. Exit ble det også for Harald Astrup Arnesen.

(©NTB)

Flere nyheter: