Vålerengas Karina Sævik pådro seg en skade og måtte hinke av banen. Foto: Alf Simensen / NTB

Toppscorer Sævik måtte av med skade – håper å rekke RBK-kampen

Landslagsspiller Karina Sævik fortsatte storformen med to nye mål, men Toppseriens toppscorer pådro seg deretter en skade og måtte byttes ut.

Av NTB | 03.05.2023 21:24:12

Sport: 4-1-seieren over LSK ga Vålerenga revansj etter mandagens derby på herresiden der de gulkledde stakk av med 4-3-seier på overtid.

Et skår i gleden for Oslo-laget var Sæviks skade. Et snaut kvarter etter hvilen fikk hun en vridning i foten og skrek i smerter.

– Det er ikke bilder vi liker å se, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Thorp da Sævik måtte ha hjelp av banen.

Hovedpersonen var fattet etter kampen. Hun sa at hun håper å rekke kampen mot serietoer Rosenborg søndag.

– Jeg håper det bare er et litt kraftig overtråkk, la hun til.

Vålerenga, med Sævik og Olaug Tvedten i spissen, leder Toppserien med 19 poeng og hele 27 scoringer etter de sju første kampene. Rosenborg har scoret nest flest mål med tolv.

Vålerenga har ikke scoret færre enn tre mål i noen av sine kamper denne sesongen. Sævik står med sju nettkjenninger, og Tvedten har fem.

Tvedten befestet sin 2.-plass på toppscorerlisten med sesongens femte mål. En av Vålerengas formspillere la ballen til rette og doblet ledelsen på volley etter en drøy halvtime.

I 2. omgang ble kampen punktert i løpet av det første kvarteret. Sævik hamret inn 3-0 med et skudd helt inne i det venstre hjørnet etter en flott pasning fra Janni Thomsen etter 50 minutter. Ti minutter senere headet Stine Brekken inn 4-0 etter en time og gjorde ydmykelsen komplett for LSK, som fikk et trøstemål på tampen.

– Jeg har ikke kjent helt etter ennå, men det var ganske vondt, sa 27-åringen til NRK med en ispose rundt ankelen.

På banen onsdag kveld var det ingen tvil hvor alle poengene skulle havne. Sævik frigjorde seg på bakre stolpe og satte inn 1-0 før fem minutter var spilt.