Menu
Ap-nestleder Tonje Brenna (Ap) er skuffet over valghresultatet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tonje Brenna: Demokratiet er brutalt

– I dag er det ikke morsomt å være Arbeiderpartiet, sier nestleder Tonje Brenna dagen etter det dårligste valgresultatet på nesten hundre år.

Av NTB | 12.09.2023 10:34:49

Politikk: – Når vi ser det resultatet vi står igjen med, så er ikke det godt nok. Vi har en ambisjon om å være landets største parti. Vi skal gjøre det bedre enn dette, sa Brenna da hun var gjest på NRKs Politisk kvarter tirsdag morgen.

Arbeiderpartiet får en samlet oppslutning i kommune- og fylkestingsvalget på 21,7 prosent når alle prosent av stemmene er telt opp. Det er en tilbakegang på 3,1 prosentpoeng fra forrige lokalvalg og det svakeste resultatet siden 1924.

Ap kan miste makten i de største byene i Norge og har allerede erklært nederlag i Oslo og Bergen.

– Det er også noen steder hvor vi går fram og gjør gode valg, for eksempel i Arendal, Lillehammer og Kongsvinger. Men i det store er dette et ganske dårlig valgt for Arbeiderpartiet, det er ikke noen vits i å late som noe annet, sa Brenna.

På spørsmål om ledelsen i partiet og den rollen den har i årsaksbildet bak valgutfallet, må tåle å bli gjenstand for diskusjon, svarer hun mer unnvikende.

Første runde i sentralstyret for å diskutere veien videre er allerede tirsdag ettermiddag.

– Der skal vi diskutere hva vi kan gjøre videre for å komme kraftfullt tilbake mot stortingsvalget i 2025. Demokratiet er brutalt. Du får noen resultater på valgkvelden som enten kan gjøre deg veldig glad eller veldig nedslått. Og i dag er det ikke morsomt å være Arbeiderpartiet, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: