Menu
Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar kundetilfredsheten ned blant togpassasjerene, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Togpassasjerene er mindre fornøyd enn før

Togpassasjerene har blitt mindre fornøyde. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon som drar tilfredsheten ned, ifølge en ny undersøkelse.

Av NTB | 22.03.2023 13:34:23

Økonomi og næringsliv: Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år.

– Resultatene reflekterer utfordringene med punktlighet de siste månedene og understreker behovet for et mer stabilt togtilbud, særlig på Østlandet, sier jernbanedirektør Knut Sletta.

Den ferske undersøkelsen viser at det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene.

På en skala fra 1 til 100 var den samlede kundetilfredsheten i første kvartal 76, en nedgang på tre poeng fra forrige måling. Det er særlig på Østlandet at det de siste månedene har vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

SJ Nord, som kjører togene mellom Oslo og Trondheim og Trondheim og Bodø, hadde som eneste selskap en bedring i kundetilfredsheten på denne målingen.

(©NTB)

Flere nyheter: