Tobias Foss ble bare nummer åtte på fredagens tempoetappe i Tour de Romandie. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB

Tobias Foss klart slått på tempoetappe i Tour de Romandie – Ayuso vant og tok ledertrøya

Det ble for tungt for Tobias Foss på fredagens tempoetappe i Tour de Romandie. Han ble slått med 24,7 sekunder av spanske Juan Ayuso, som erobret ledertrøya.

Av NTB | 28.04.2023 17:44:29

Sport: UAE-rytter Ayuso seiret etter en voldsom avslutning av den 18,75 kilometer lange etappen med flere bratte motbakker. Det var hans første seier i et verdenstourritt.

Matteo Jorgenson fra USA og Movistar-laget ledet lenge i mål, men måtte nøye seg med 2.-plass, fem sekunder bak Ayuso. Adam Yates på tredjeplass var slått med 17 sekunder. Foss ble nummer åtte.

Den norske tempoverdensmesteren ble nummer to på tempoprologen i rittet, mindre enn tre tidels sekund fra sin første verdenstourseier. Det var store forventninger til ham på fredagens etappe.

Ved passering halvveis var Foss 12,3 sekunder bak Jorgenson, som hadde beste passeringstid. Derfra og inn til mål knuste Ayuso rivalene.

Foss var toer i sammendraget før fredagens etappe. Ethan Hayter i ledertrøya ble bare nummer 21, men Foss ble passert av både Ayuso og Jorgenson.

Før helgens to avsluttende etapper er Ayuso 18 sekunder foran Jorgenson og 19 foran Foss.