Menu
Russiske luftvernsystemer skjøt ned to raketter søndag. En krysserrakett nær byen Kertsj på Krim-halvøya og en rakett over Rostov-regionen i sør. Her et gatebilde fra Rostov. Foto: AP / NTB

To raketter skutt ned av russisk luftvern

Russiske luftvernsystemer skjøt ned to raketter søndag. En krysserrakett nær byen Kertsj på Krim-halvøya og en rakett over Rostov-regionen i sør.

Av NTB | 09.07.2023 14:53:05

Krig og konflikter: Krim-guvernøren Sergej Aksjonov skrev på meldingsappen Telegram at hendelsen på Krim-halvøya ikke førte til noen skader, verken på materiell eller personer. Han spesifiserte ikke hvor raketten ble skutt opp fra.

I en annen hendelse skjøt luftvernet ned en ukrainsk rakett over Rostov-regionen, skrev guvernør Vasilij Golubev på Telegram.

– Det var ingen personskader. Avfallet har delvis skadd takene på flere bygninger, ifølge Golubev.

Lørdag skrev Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar i et innlegg på Telegram at angrepet var rettet mot Moskvas forsyningslinjer. Hun bemerket at det var 273 dager siden det første angrepet på brua, ifølge Business Insider som legger til at det også markerer 500 dager med krig i Ukraina.

Selv om ukrainske myndigheter ikke tidligere har påtatt seg ansvaret for angrepet, har de antydet det.

Kjøretøytrafikken ble først fullstendig gjenopprettet i februar, mens jernbanen over stredet var operativ igjen i mai, ifølge The Moscow Times.

Russland annekterte Krim, der de har sin Svartehavsflåte, fra Ukraina i 2014.

Over Kertsjstredet ved byen som ble beskutt, går det ei bru som forbinder Russland med den okkuperte Krim-halvøya. I oktober i fjor ble den delvis ødelagt i en kraftig eksplosjon.

I tillegg til å ydmyke den russiske ledelsen, sørget angrepet for å hindre at russiske forsyninger ble transportert til Krim.

(©NTB)