Menu
Andreas Leknessund nyter dagene i den rosa ledertrøya. Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP / NTB

To nye koronatilfeller i Giro d’Italia foran Leknessunds tøffe test

Italienerne Giovanni Aleotti og Nicola Conci kommer ikke til start når Andreas Leknessund blir utsatt for angrep på den sjuende etappen av Giro d'Italia fredag.

Av NTB | 12.05.2023 11:04:21

Medisin og helse: Aleotti og Conci er begge ute av rittet som følge av at de avga positive koronaprøver fredag morgen. Aleotti sykler for Bora-hansgrohe-laget, mens Conci er del Alpecin Quick-Step.

Torsdag var Clément Russo (Arkea-Samsic) den første rytteren som må stå av årets Giro etter å ha blitt koronasmittet.

Andreas Leknessund har hatt den rosa ledertrøya i rittet de to siste dagene. Fredag er det ventet at han vil få en stri tørn med å forsvare ledelsen på 28 sekunder til regjerende verdensmester Remco Evenepoel.

Den 218 kilometer lange etappen med start i Capua og målgang i Gran Sasso avsluttes med en meget tøff og lang stigning. Der ventes det at sammenlagtfavorittene i rittet for første gang vil barke sammen og hamre løs på hverandre.

Det store spørsmålet er om Leknessund klarer å henge med storkanonene i den siste bakken. DSM-rytteren uttalte torsdag at han på ingen måte har kapitulert på forhånd.

Tromsøværingen har normalt solide klatrebein, men er neppe helt på nivå med regjerende verdensmester Evenepoel og slovenske Primoz Roglic når bakkene blir som tøffest.

Iberegnet fredagens etappe har Leknessund nå tre dager i rosa. Samme antall endte legenden Knut Knudsen på etter å ha ledet Giroen i 1975 og 1981.

(©NTB)