Gabriel Martinelli scoret 4-2-målet mot Aston Villa lørdag. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB

To mål på overtid sikret Arsenal seieren over Aston Villa

Serieleder Arsenal fikk en tøff kamp om poengene borte mot Aston Villa lørdag. To mål på overtid sikret laget fra Nord-London en viktig 4-2-seier i ligaen.

Av NTB | 18.02.2023 15:45:40

Sport: Arsenal måtte jakte redusering både en og to ganger i kampen om de tre poengene. Martin Ødegaard fikk en enorm mulighet til å sikre seieren sent i kampen, men satte ballen utenfor stengene.

Det var isteden et selvmål som ga de rødkledde ledelsen i kampen to minutter på overtid. Et langskudd fra Jorginho gikk via tverrliggeren og hodet til Villa-keeper Emiliano Martínez før den endte i nettet.

Martinez lot deretter målet stå åpent da han gikk opp på en corner for å jakte utligningen, noe Gabriel Martinelli utnyttet da han satte inn 4-2-målet på en overgang.

Dermed tok Arsenal en viktig trepoenger i toppstriden i Premier League etter tre på rad uten seier.

Arsenal leder for øyeblikket den engelske toppdivisjonen, men City kan komme opp på like mange poeng om de slår Nottingham Forest senere lørdag.

Ti minutter senere ble det balanse i regnskapet da Tyrone Mings headet en klarering rett i beina på Bukayo Saka. Den formsterke unggutten lot seg ikke be to ganger og hamret ballen opp i nettaket på halv volley.

Arsenal øynet muligheten til å ta ledelsen, men etter halvtimen spilt var det hjemmelaget som nok en gang tok føringen etter vakkert angrepsspill. Emiliano Buendía viste særdeles god spilleforståelse da han hoppet over innlegget fra Alex Moreno. Ballen endte til slutt i beina på Phillipe Coutinho som upresset kunne sette inn 2-1-målet.

Nordmannen fikk en enorm mulighet til å sikre Arsenal ledelsen i kampen kvarteret før slutt, men satte ballen utenfor mål.

Det så derfor lenge ut til å gå mot nok et poengtap for bortelaget, men et heldig selvmål to minutter inn i overtiden sendte gjestene i føringen. Fra utenfor 16-meteren klemte Jorginho ballen opp i tverrliggeren, deretter i gresset, i hodet til Martinez og inn i mål.

I sluttsekundene gikk Villa-keeperen opp på en corner for å jakte 3-3 og lot eget mål stå åpent. Arsenal vant ballen fra corneren og satte i gang en rask overgang som Martinelli fikk æren av å krone da han satte kampens siste scoring i det åpne målet.

Bortelaget fikk seg en kalddusj allerede etter fem minutters spill. Matty Cash snappet opp ballen godt inne på egen banehalvdel og fant Ollie Watkins i bakrom. Engelskmannen vendte deretter bort William Saliba med en elegant overstegsfinte før han sendte ballen bort i det lengste hjørnet til 1-0.

I 2. omgang kom bortelaget ut med en helt annen energi og presset stort på for nok en utligning. Lenge var et hodestøt i tverrliggeren fra Eddie Nketiah det nærmeste de kom, men kvarteret inn i omgangen fikk de lønn for strevet. Fra en corner ga Ødegaard ballen til Oleksandr Zinchenko ved utkanten av 16-meteren som kontant satte inn nok en redusering for hjemmelaget.