Menu
Demonstranter kaster stein mot politiet under demonstrasjonene i Kibera-slummen i Kenyas hovestad nairobi onsdag. Foto: Brian Inganga / AP / NTB

To drept og hundrevis pågrepet i demonstrasjoner i Kenya

Det var sammenstøt mellom politi og demonstranter flere steder i Kenya onsdag. To personer er drept og flere hundre pågrepet i protestene mot regjeringen.

Av NTB | 19.07.2023 22:23:00

Politikk: Skoler og butikker var stengt i hovedstaden Nairobi og i opposisjonsbastionene Mombasa og Kisumu, der mindre grupper av stort sett unge menn tente på bildekk og havnet i klinsj med politiet. I Kisumu ble to personer drept i sammenstøtene.

– To døde personer med skuddskader er registrert på likhuset, sier sykehusdirektør George Rae ved sykehuset Jaramogi Oginga Odinga.

Det ble brukt tåregass i slumområdet Kibera i Nairobi og i Homa Bay, Kisii og Migori. Innenriksdepartementet sier 300 personer er pågrepet.

Det har vært kraftige opptøyer i landet i det siste, blant annet i protest mot skatteøkningen og andre økte levekostnader. Opposisjonsleder Raila Odinga har ledet flere runder med demonstrasjoner siden mars. Alliansen hans, Azimio, ba onsdag kveld folk om å stille enda sterkere neste dag.

Tidligere demonstrasjoner har utartet og blitt voldelige, og flere mennesker har blitt drept. Politiet har i tillegg til tåregass skutt med skarpt for å bryte opp folkemengdene.

Opposisjonen har lovet tre strake dager med demonstrasjoner mot president William Rutos regjering, noe som har ført til bekymring. Flere land har bedt om en politisk løsning på krisen.

Politiet beskriver onsdag demonstrasjonene som en «trussel mot den nasjonale sikkerheten».

(©NTB)

Flere nyheter: