Menu
Politiet gjør undersøkelser ved en militært treningsanlegg i Japan etter at en rekrutt skjøt og drepte to personer. Foto: Kyodo News via AP / NTB

To drept og en såret på militærbase i Japan

To personer er bekreftet døde og en annen såret i en skyteepisode på et militært treningsanlegg i Japan.

Av NTB | 14.06.2023 09:30:19

Politikk: Det ble først meldt om en drept og to sårede, men senere onsdag ble dødstallet oppjustert.

– Enda en person er bekreftet død av de tre som ble beskutt, står det i en uttalelse fra militæret. Treningsanlegget ligger i Gifu i det sentrale Japan.

Regjeringstalsmann Hirokazu Matsuno opplyser at en 18 år gammel mann er pågrepet. En talsmann for det lokale politiet sier at mannen brukte et gevær og at «hensikten var å drepe».

– Under en øvelse med skarpe skudd som del av opplæringen av nytt personell, skjøt en rekrutt mot tre personer, heter det i en uttalelse fra styrken.

Ifølge Morishita hadde de tre ofrene fått i oppgave å lede opplæringen av de nye rekruttene, men han gikk ikke nærmere innpå forholdet mellom angriperen og ofrene.

Den japanske kringkasteren NHK melder at de tre ofrene var en mann i femtiårene og to andre menn i tjueårene, men dette har ikke blitt bekreftet.

I juli 2022 ble tidligere statsminister Shinzo Abe skutt og drept under et valgkamparrangement. Og i april slapp statsminister Fumio Kishida unna med skrekken da en mann kastet en sprengladning mot ham kort tid før han skulle være vert for G7-møtet i Hiroshima.

I mai i år ble en mann i Nagano-regionen vest for Tokyo pågrepet etter et kniv- og skyteangrep der fire personer, inkludert to politibetjenter, ble drept.

Mannen var rekrutt som begynte i militæret i april, ifølge stabssjef Yasunori Morishita, og han ble pågrepet av andre soldater på stedet.

Bruk av våpen ved lovbrudd er ytterst sjelden i Japan, der våpenlisenser er strengt regulert. Men det siste året har flere alvorlige voldshendelser fått mye oppmerksomhet.

(©NTB)

Flere nyheter: