Menu
Demonstranter i Senegals hovedstad Dakar fredag protesterte mot president Macky Salls beslutning om å utsette presidentvalget med ti måneder. Foto: Stefan Kleinowitz / AP / NTB

To drept i protestene i Senegal

En 23 år gammel kjøpmann og en 22 år gammel student er drept i demonstrasjoner i Senegal. De er de første dødsofrene i protestene mot utsettelsen av valget.

Av NTB | 10.02.2024 21:12:24

Politikk: 23 år gamle Modou Gueye døde lørdag etter å ha blitt skutt i sammenstøt i hovedstaden Dakar, opplyser slektninger til nyhetsbyrået AFP.

Fredag døde geografistudenten Alpha Yoro Tounkara på området til universitetet han gikk på i Saint-Louis nord i landet. Omstendighetene er uklare, og saken etterforskes, ifølge påtalemyndigheten i byen.

Landets innenriksdepartement avviser at politiet har skyld i dødsfallet.

– Forsvars- og sikkerhetsstyrkene grep ikke inn for å bevare ro på universitetscampusen hvor dødsfallet skjedde, skriver de.

Beslutningen om å utsette presidentvalget i ti måneder, fra 25. februar til 15. desember, ble fattet nesten enstemmig av nasjonalforsamlingen mandag, med 105 stemmer for og én imot. Det skjedde etter at opposisjonens folkevalgte ble fjernet med makt fra salen.

President Macky Sall har styrt Senegal i tolv år og skal i tråd med grunnloven gå av når hans andre presidentperiode utløper i april. Han har lovet at han ikke vil stille til valg på nytt, men blir nå sittende inntil videre.

Senegal har gått for å være et av Afrikas mest stabile demokratier.

(©NTB)

Flere nyheter: