Menu
Rumenske nødetater har offentliggjort dette bildet av brannvesenet som jobber på stedet i Crevedia i Romania lørdag. Foto: IGSU via AP / NTB

To døde og 56 skadd i eksplosjoner i Romania

To mennesker mistet livet og 56 ble skadd i to eksplosjoner og påfølgende branner på en uautorisert gass-stasjon nærheten av Romanias hovedstad Bucuresti.

Av NTB | 27.08.2023 20:45:07

Ulykker og naturkatastrofer: Eksplosjonene skjedde lørdag på en fyllestasjon for petroleumsgass (LPG) i landsbyen Crevedia, rundt 20 kilometer nordvest for Bucuresti.

De fleste av dem som ble skadd, var brannkonstabler som rykket ut til stasjonen for å forsøke å slukke brannen etter den første eksplosjonen. Lørdag kveld eksploderte det på ny.

Seks av ofrene behandles på sykehus i Tyskland, Østerrike og Norge, skriver nyhetsbyrået DPA. To alvorlig skadde brannkonstabler er brakt til et militærsykehus i Brussel.

– Brannen startet mens gassen ble overført fra en tankbil til en annen. Det var en brannkilde under en av tankbilene, sier Alex Florenta i påtalemyndigheten på en pressekonferanse søndag.

Det spekuleres på om eksplosjonen skyldtes en sigarett som noen hadde kastet, tilføyer han.

De to personene som omkom, var et ektepar. Kvinnen døde av brannskader, mens mannen fikk hjertestans.

Brannvesenet klarte å slukke flammene i løpet av natten.

Det er utbredt sinne i Romania på grunn av slapp håndheving av sikkerhetsbestemmelser. I 2015 mistet 64 mennesker livet i en brann på en nattklubb i Bucuresti etter at det ble avfyrt fyrverkeri innendørs.

(©NTB)

Flere nyheter: