Menu
To personer er døde og to andre ble såret i en skyteepisode på en pub i Sandviken i Sverige. Foto: Henrik Hansson / TT / NTB

To døde etter skyting på pub i Sverige

To personer er døde etter at de ble skutt på en pub i Sandviken nord for Stockholm torsdag kveld, melder politiet. En av dem var trolig et tilfeldig offer.

Av NTB | 22.09.2023 09:42:32

Kriminalitet og rettsvesen: To andre ble såret i skytingen. Også disse mistenkes å være tilfeldige ofre.

– Vi mistenker at én person har vært målet og at de tre andre har befunnet seg på stedet, men ikke hatt noe med det å gjøre, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin.

Personen som trolig var målet, var en av dem som ble drept. De drepte var menn i henholdsvis 20- og 70-årene, opplyser politiet.

Fredag meldte politiet at de to døde av skadene. Ingen var pågrepet fredag morgen, og en stor politiinnsats pågår for å lete etter gjerningspersoner.

– Det har nok koblinger til et kriminelt miljø, men jeg kan ikke si hvilken gruppe det skal dreie seg om. Det får vi se. Det er gjort mange vitneavhør og flere skal gjennomføres.

De to sårede er menn i 20- og 40-årene. Politiet opplyser ikke om hvordan det går med dem, men de er ikke livstruende skadd.

– Vi undersøker om det er koblinger til de skyteepisodene som vi har hatt tidligere i Sandviken og også til den siste tidens voldsspiral, sier Klarin.

Politiet fikk melding om skytingen sent torsdag kveld. Da de rykket ut til åstedet, fant de fire personer med skuddskader. Tilstanden var kritisk for to av dem.

Sandviken ligger rundt 20 mil nord for Stockholm og 13 mil fra Uppsala. Begge steder har det den siste tiden vært alvorlige voldssaker som knyttes til gjengkriminalitet.

(©NTB)

Flere nyheter: