Menu
– Vi ivaretar guttene og ønsker å få til et avhør av dem sammen med verge, og advokat hvis de ønsker det, sier politiadvokat Maria Husebye Fossen til TV 2. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

To barn innbrakt etter ran i Oslo – nytt ransforsøk onsdag kveld

Tre 15 år gamle gutter ble ranet på Storo onsdag ettermiddag. To gutter i 12-13-årsalderen er mistenkt for ranene. Et par timer ble det meldt om ransforsøk.

Av NTB | 05.06.2024 21:03:18

Kriminalitet og rettsvesen: De to mistenkte guttene, som er født i 2011 og 2012, ble pågrepet på Tøyen ikke lenger etter ranet, som skjedde klokken 16.20.

– Ranet skjedde ved at de fornærmede ble verbalt truet med kniv. De fornærmede skal ha blitt tvunget til å ta ut penger i flere butikker, sier operasjonsleder Bjarne Pedersen i Oslo politidistrikt.

Ransutbyttet var rundt 1000 kroner, ifølge politiet.

– Vi ivaretar guttene og ønsker å få til et avhør av dem sammen med verge, og advokat hvis de ønsker det, sier politiadvokat Maria Husebye Fossen til TV 2.

Klokken 18.25 fikk politiet melding om et ransforsøk på McDonalds ved Nationaltheatret. En gjeng på mellom fem og ti gutter og jenter forsøkte å rane en ung gutt, men lyktes ikke å få med seg noe.

Til sammen skal det være fire fornærmede i hendelsen.

– Vi er på stedet, snakker med folk og kontrollerer flere personer. Ingen er pågrepet, sa operasjonslederen til NTB tidligere på kvelden.

– Da de fornærmede prøvde å komme seg unna, skal det ha blitt kastet en stol mot dem. Stolen traff en person i hodet, men det førte ikke til alvorlige skader, legger han til.

Hun forteller at en ansatt i en av butikkene varslet politiet.

Ifølge politiet mener en av de fornærmede at en av gjerningspersonene kan ha hatt en kniv.

Flere nyheter: