Menu
Foreldre og barn blir fraktet om bord i en buss for å holde varmen mens de venter på informasjon om hva som har skjedd med barna deres. Foto: Ryan Remiorz / AP / NTB

To barn døde da buss krasjet inn i barnehage i Montreal – sjåfør drapssiktet

En buss krasjet inn i en barnehage i forstaden Laval nord for Montreal i Canada onsdag. To barn mistet livet og seks er skadd, opplyser helsepersonell.

Av NTB | 08.02.2023 18:55:54

Utdanning: Politiet har sperret av et stort område rundt barnehagen ettersom flere fortvilte foreldre har kommet for å se hvordan barna har det.

Bussjåføren er pågrepet, opplyser François Bonnardel, minister for offentlig sikkerhet i provinsen Quebec.

– Det er en forferdelig tragedie, sier Bonnardel.

Bussjåføren, en ansatt i det lokale kollektivselskapet Société de transport de Laval, er siktet for drap, opplyser Erika Landry, talsperson for politiet i Laval.

– Per nå vet vi ikke motivet, tilføyer hun.

Ifølge CityNews utelukker ikke politiet at dette var en bevisst handling.

Video fra stedet viser bussen som kjører inn i barnehagen, som ligger i enden av en innkjørsel. Bussjåføren må derfor ha kjørt av veien for å treffe den, ifølge AFP.

Ifølge ordføreren i Laval, Stéphane Boyer, har bussjåføren jobbet for kollektivfirmaet i ti år og har ikke vært involvert i lignende hendelser tidligere.

Politiet opplyser at de fikk melding om hendelsen klokken 8.30 lokal tid, som tilsvarer 14.30 norsk tid. Statsminister Justin Trudeau sier han er forferdet over hendelsen.

– Jeg er knust. Det er vi alle. Jeg kan ikke forestille meg hva familiene går gjennom, sa han til journalister i det canadiske parlamentet i Ottawa.

(©NTB)

Flere nyheter: