Danmark feirer semifinaleseieren mot Spania i håndball-VM. Foto: Piotr Hawalej, AP / NTB

Tittelforsvarer Danmark til VM-finale i håndball: – Unødvendig spennende

Danmark tok et nytt steg mot å forsvare VM-tittelen i håndball da Spania ble slått 26-23 i semifinalen fredag, men laget måtte slite for å hale det i land.

Av NTB | 27.01.2023 20:35:03

Sport: I første omgang gikk det meste på skinner for danskene i Gdansk. Niklas Landin storspilte i målet, og danskene stakk fra til 15-10-ledelse halvveis.

Magnus Saugstrup briljerte offensivt, og da gjorde det ikke så mye at Spania så ut til å ha funnet ut hvordan man temmer Mathias Gidsel. Landin tente også lagkameratene da han raste mot Alex Dujshebaev etter å ha fått et skudd i hodet.

Etter sidebytte sendte Spanias landslagssjef Jordi Ribera sitt lag ut i ultraoffensivt forsvar, og etter hvert bød det på store problemer for danskene. Med fire strake scoringer fra 15-20 var Spania bare ett mål bak.

Svaret fra Nikolaj Jacobsen var å ta ut keeper og angripe med sju utespillere. Det løste opp spillet. Ved hjelp av en spansk utvisning og noen tekniske feil fra motstanderen dro Danmark fra igjen.

– Det var en tøff 2. omgang, og vi gjorde det unødvendig spennende. Det var ingen grunn til det, sa Jacobsen til dansk TV2.

Simon Pytlick ble dansk toppscorer med seks mål, mens Saugstrup scoret fem. Laget reiser nå til Stockholm for å spille finale søndag. Målet er å fullføre ekte hattrick i VM-gull.