Menu
Tiril Udnes Weng ser fram mot en ny sesong med VM i Trondheim som høydepunkt. Foto: Thomas Andersen / NTB.

Tirils lærdom etter fiaskosesongen: – Ikke bare å druse på

Tiril Udnes Weng (27) tror hun har lært av feilene som gjorde at hun gikk på en kjempesmell av de sjeldne forrige sesong.

Av NTB | 24.06.2024 06:43:14

Sport: 27-åringen overrasket alle inkludert seg selv med å vinne verdenscupen i langrenn sammenlagt i 2022/2023. Sist år kom smellen, og hun kom seint i gang og måtte også ha pauser da hun endelig kom i gang igjen.

Fredag var hun blant dem som møtte pressen da landslaget i langrenn inviterte til treff i Fredrikstad. Der har de hatt samling i de siste dagene.

Udnes Weng forteller til NTB at den forrige sesongen var kjedelig, men at hun ikke mistet motet.

– Jeg var skuffet over at jeg ikke klarte å hente meg inn og gå flere skirenn. Det er det vi trener for. Det kostet litt å sitte hjemme helg etter helg og ikke få gjort det man skal. Man føler seg arbeidsledig, og det føles fjernt å gå fort på ski. Men jeg fikk god hjelp, og alt i alt har jeg hatt det bra. Jeg ser fram mot lysere tider, sa Nes-jenta til NTB.

– Jeg har lært at kroppen må ha hvile, og at det ikke bare er å druse på når det er litt tungt. Nå er planen å holde mer igjen på treningen på den første delen av sommeren og være med nøye på intensitet og hvile. Det er egentlig veldig enkle ting. Motivasjonen er stor, og jeg drømmer om å gå fort til vinteren og spesielt i VM på hjemmebane. Det blir et høydepunkt, og jeg har lyst til å stille til start og være i form til å kjempe om medaljer.

Ifølge Tiril Udnes Weng betyr egentlig dette at det bare er «business as usual».

– Det er ikke så stor forskjell. Det er vanlig standard norsk trening som hjelper, men vi får noen nye innspill av Marit og Pål Gunnar, og det er inspirerende. Det er stas med Marit som trener. Det er mange av oss som er oppvokst med henne på TV, og nå er det hun som er treneren vår. Vi har stor respekt for henne og har mye å lære.

– Hva lærte du av nedturen?

Siden forrige sesong har Stig Rune Kveen forsvunnet ut av trenerteamet. Marit Bjørgen og Pål Gunnar Mikkelsplass er kommet inn. Sjur Ole Svarstad fortsetter i stillingen som hovedtrener.

(©NTB)