Menu
Tiril Udnes Weng tjente store penger på å ta seg inn på sammenlagtpallen i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tiril Udnes Weng i millionklubben – så mye tjente de beste på Tour de Ski

Det ble lukrativt for Tiril Udnes Weng å ende på Tour de Ski-pallen. Allerede nå er det klart at hun i vinter håver inn en millionsum på å gå verdenscup.

Av NTB | 09.01.2023 06:35:02

Sport: Det er første gang at Nes-løperen bikker én million kroner i prispenger fra FIS. Hun har tidligere aldri vært i nærheten av det.

Prestasjonene i Tour de Ski utgjør over halvparten av beløpet. Tredjeplassen i sammendraget, én enkeltseier og flere toppresultater sikret henne 53.000 sveitserfranc. Det tilsvarer 572.000 kroner.

Tiril Udnes Weng har hittil i vinter tjent 1,03 millioner kroner. Det er fire ganger så mye som den gamle bestenoteringen fra 2019/20-sesongen.

Han vant herretittelen etter seier i seks av sju etapper.

Trønderen fikk med seg to lagkamerater på pallen. Simen Hegstad Krüger var best på tourens siste dag, ble toer sammenlagt og tjente 712.000 kroner på deltakelsen. Det ble 453.000 kroner til Hans Christer Holund.

Lotta Udnes Weng tok som sin tvillingsøster karrierens første verdenscupseier i årets Tour de Ski. Derfra reiste hjem med 162.000 kroner i premiepenger.

Verdenscupen fortsetter i Italia med individuell sprint og lagsprint i Livigno 21. og 22. januar. En uke senere er det renn i franske Les Rousses.

Kvinnenes pengeliste i langrenn toppes av Frida Karlsson. Svensken fikk inn 1,04 millioner kroner på å gå og vinne Tour de Ski, mens Johannes Høsflot Klæbo stoppet på 1,2 millioner.

Det ble lønnsomt for Hedi Weng å prestere i monsterbakken Alpe Cermis og avansere i totalstillingen. Hun fikk med seg 237.000 kroner etter å ha blitt toer på sisteetappen og nummer seks sammenlagt.

(©NTB)

Flere nyheter: