Tine kutter 100 årsverk – flere anlegg legges ned
Tine kutter 100 årsverk og legger ned meierianleggene på Sem i Tønsberg og i Kristiansand.
Økonomi og næringsliv: Samtidig gjøres det produksjonsendringer ved anleggene på Frya i Ringebu, på Sola og i Lom og Skjåk, melder NRK.
Tine begrunner endringene med at de vil sikre konkurransekraft og rigge selskapet for framtida.
– I dag har vi tatt en vanskelig beslutning. Det berører mange ansatte, sier styreleder Marit Haugen til kanalen.
* Meierianlegget på Sem i Tønsberg legges ned i løpet av 2025.
* Meierianlegget i Kristiansand legges ned i løpet av 2025.
* Melke- og fløtetappingen ved anlegget på Sola og på Frya opphører i løpet av henholdsvis 2024 og 2025.
* På Sola beholdes lager, mens dette legges ned på Frya.
* Frya skal fortsatt være et satsingsanlegg for yoghurt, crème fraîche og cottage cheese (der markedsutviklingen er positiv).
* Driften i Lom og Skjåk videreføres, men i et mindre omfang.
* Lom og Skjåk skal satse på et eget konsept basert på den grytekokte, tradisjonsrike originale oppskriften på Gudbrandsdalsost.
* Deler av produksjonen i Lom og Skjåk skal gradvis flyttes over til Byrkjelo eller Storsteinnes.
Disse endringene innebærer en nedbemanning på rundt 100 årsverk totalt sett i Tine.
Mesteparten av produksjonen av osten foregår allerede utenfor dalen.
I september sendte ordførerne i dalens kommuner et brev der de oppfordret Tine til å bevare produksjonen i Gudbrandsdalen.
Disse endringene vedtok Tine-styret da de møttes denne uken:
Det ble også besluttet at produksjonen av Gudbrandsdalsosten (G35) fortsetter ved fabrikkene i Lom og Skjåk, som er de siste fabrikkene i Gudbrandsdalen som produserer osten.