Menu
Guro Reiten kan se fram mot publikumsfest i FA-cupfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB

Tilskuerrekorden smadres når Reiten og Mjelde spiller FA-cupfinale

65.000 billetter er lagt ut for salg til kvinnenes FA-cupfinale i fotball. Dermed blir det en historisk kveld for Guro Reiten og flere andre norske profiler.

Av NTB | 17.04.2023 17:24:21

Sport: Søndag var Reiten og Maren Mjelde toneangivende da Chelsea sikret finalebilletten med 1-0-seier over Aston Villa. Reiten slo den målgivende pasningen til stjernespissen Sam Kerrs matchvinnende scoring i semifinalen.

Dagen i forveien sikret Manchester Uniteds kvinnelag finaleplass for aller første gang i klubbens historie. Brighton ble nedkjempet med 3-2.

Finalen på Wembley spilles 14. mai. Der blir det en tilskuerfest engelsk kvinnefotball knapt har sett maken til. Den gamle publikumsrekorden for en FA-cupfinale lyder på 49.094 tilskuere.

Denne gangen ligger det altså an til å 65.000 fans vil finne veien til tribunene.

Den gamle rekorden stammer fra fjorårets finale, der Chelsea slo Manchester City 3-2 etter ekstraomganger.

Vilde Bøe Risa var ubenyttet reserve for United i lørdagens semifinale mot Brighton. De andre norske United-spillerne, Maria Thorisdottir og Lisa Naalsund, er begge langtidsskadd.

United og Chelsea kjemper også om seriemesterskapet i den engelske superligaen. Der har United i øyeblikket ett poengs forsprang, men Old Trafford-klubben har samtidig spilt én kamp mer enn Chelsea.

Det er klubben til Maren Mjelde og Guro Reiten som er regjerende mester.

(©NTB)

Flere nyheter: