Menu
En mann er arrestert for å ha på seg en upassende drakt under FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen lørdag.

Av NTB | 04.06.2023 15:18:50

Sport: Bildet av mannen, som var til stede på Wembley under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City, ble flittig delt i sosiale medier underveis i kampen, og senere på dagen opplyste London-politiet at han var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

På drakten han hadde på seg var det trykket tallet 97, samt teksten «ikke nok». Flere hevder det var en referanse til de mange Liverpool-supporterne som døde på Hillsborough stadion i Sheffield i 1989. Lenge var tallet på døde 96, men i senere år har ytterligere en gått bort som følge av skader fra ulykken.

Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC.

Den 33 år gamle mannen må møte i retten mandag.

Det engelske fotballforbundet (FA) er svært kritiske til episoden som oppsto på nasjonalarenaen.

«FA fordømmer sterkt handlingene til personen som hadde på seg en drakt som refererte til Hillsborough-tragedien under FA-cupfinalen på Wembley. Vi så et bilde av ham og startet umiddelbart jobben med å identifisere ham. Sikkerhetsvaktene fant ham fort og siden ble han tatt av politiet», skriver FA i sin uttalelse.

(©NTB)

Flere nyheter: