Menu
Vajebah Sakor, her som Brann-spiller høsten 2021, er tilbake i norsk fotball. Foto: Marit Hommedal / NTB

Tidligere Juventus-spiller klar for Start

Det tidligere stortalentet Vajebah Sakor (27) er klar for 1.-divisjonsklubben Start. Han har signert en kontrakt med sørlendingene ut sesongen.

Av NTB | 02.05.2023 11:24:35

Sport: – Det er gøy å være her. Jeg er veldig takknemlig for å få lov til å være en del av Start-gjengen, sier Sakor til klubbens nettsider.

Den sentrale midtbanespilleren spilte sist i Serie C-klubben Triestina i Italia i fjor høst og har vært uten kontrakt siden.

Han var en del av Brann-laget som rykket ned fra Eliteserien høsten 2021. I norsk fotball har han også spilt for Vålerenga.

– Det var lærerikt og en sinnssyk opplevelse. Det er ekstremt mye jeg har tatt med meg derfra. Jeg var der i noen år, var veldig ung i den tiden og hadde lite erfaring. Det å være med storgutta lærte jeg ekstremt mye av, og det har utviklet meg til den spilleren jeg er i dag, sier Sakor om sin tid i Juventus.

Starts sportssjef Magni Fannberg forteller om noen travle døgn før avtalen kom i havn.

– Sakor har vi visst om lenge, og vi har fulgt utviklingen hans over tid. Muligheten til å signere ham, dukket opp sent lørdag, og etter mange timers arbeid har vi funnet gjensidige forutsetninger for å samarbeide, sier Fannberg.

Sakor står oppført med 36 kamper for aldersbestemte landslag.

Start har ambisjoner om å ta seg opp til Eliteserien igjen. Sørlandsklubben har startet sesongen med én seier, to uavgjort og ett tap. Onsdag reiser de gulkledde til Oslo for å møte KFUM.

Det tidligere stortalentet gikk fra Asker til ungdomsakademiet til Juventus for ti år siden. Det har endt med utlån til en rekke klubber.

– Sakor er en spiller med erfaring fra elitefotball både i Norge og i utlandet. Han er en norsk midtbanespiller i en tiltalende alder. Han er en god duellspiller, god med ballen og har god spilleforståelse, sier Fannberg om tilveksten.

(©NTB)