Menu
Jenson Button skal prøve seg i NASCAR. Foto: AP/Thibault Camus, File/NTB

Tidligere Formel 1-verdensmester bytter til NASCAR

Den tidligere Formel 1-føreren Jenson Button (43) skal kjøre tre NASCAR-løp i 2023. Dermed stiller to tidligere verdensmestere til start 26. mars.

Av NTB | 10.03.2023 12:25:32

Sport: Button er ikke ukjent i racingmiljøet. Lenge var briten en del av Formel 1-sirkuset og ble i 2009 verdensmester i sporten. Toppen ble nådd i 2009, men fortsatte som racing-fører fram til 2017.

43-åringen har flere ganger prøvd seg på andre racingserier, men ikke før nå bestemt seg for å prøve NASCAR.

Briten skal nå kjøre Rick Wares Racing nummer 15 for Ford Mustang. Han har skrevet på en avtale som lar ham kjøre bilen i tre løp. Debuten kommer allerede 26. mars.

– Det er klart, å kjøre en Cup-bil er veldig annerledes enn det jeg er vant til, sier Button.

– Men jeg bare gleder meg til den nye utfordringen. Når jeg kaster meg ut i noe, er jeg hundre prosent med, legger han til.

Ifølge AP News skal også en annen tidligere Formel 1-verdensmester kjøre NASCAR i Texas 26. mars. Finnen Kimi Räikonen stiller til start.

– Jeg gjør ikke dette bare for moro skyld i et engangstilfelle. Jeg ønsker å konkurrere, og jeg vet at for å være konkurransedyktig kommer det til å ta litt tid. Derfor fungerer disse tre løpene veldig bra denne sesongen, sier Button.

(©NTB)

Flere nyheter: