Menu
Tidligere Audi-sjef Rupert Stadler aksepterte rettens tilbud om en bot og betinget dom i bytte mot at han erklærte seg skyldig i sin rolle i utslippsjukset med det tyske selskapets dieselbiler. Foto Matthias Schrader / AP / NTB

Tidligere Audi-sjef tilstår rolle i utslippsjuks

I en bedragerisak etter juks med utslipp fra Audis dieselmotorer har tidligere toppsjef Rupert Stadler erklært seg skyldig. I bytte får han en betinget dom.

Av NTB | 16.05.2023 10:24:21

Kriminalitet og rettsvesen: Stadler varslet tidligere i måneden at han ville komme med en tilståelse. Det skjer etter at retten tilbød ham å slippe unna med en betinget fengselsstraff og en bot på 1,1 millioner euro. Summen tilsvarer snaut 13 millioner kroner med dagens kurs.

Dieselbiler fra den tyske produsenten ble manipulert slik at de oppfylte utslippskrav ved testing, men ikke ved bruk på veien.

Stadler er ikke anklaget for å ha tatt initiativ til jukset, men han tillot fortsatt salg fram til 2018, selv om han visste at utslippstallene kunne være manipulert.

Da han innrømmet skyld i retten, erkjente han også at han kunne ha grepet inn, men ikke gjorde det, og at det er noe han angrer.

(©NTB)

Flere nyheter: