Menu
En tidligere Ikea-ansatt vant et søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Tidligere ansatt vant søksmål mot Ikea

Ikea er dømt til å betale 636.000 kroner i erstatning til en tidligere ansatt. Oslo tingrett slo fast at mannen ble urettmessig oppsagt.

Av NTB | 22.08.2023 10:15:01

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen skal først ha blitt fratatt ulike verneombudsverv før han ble oppsagt, skriver Frifagbevegelse.

Han ønsket derfor økonomisk erstatning og jobben tilbake. Under rettssaken i mai sa han imidlertid at han ikke ville ha jobben tilbake. Dommen fra Oslo tingrett fastslår at mannen ble urettmessig sagt opp og at beslutningene om å fra ta verneombudsvervene var ugyldige.

– Hvis verneombud ikke kan ytre seg kritisk om arbeidsforholdene, vil det skape et dårlig arbeidsmiljø for ansatte i Norge og bedrifter, og arbeidstakere vil være skadelidende, sier LO-advokat Katrine Hellum, som representerte mannen i rettssaken.

Ikea sier de kommer til å gå gjennom dommen og vurdere hvorvidt de ønsker å anke utfallet.

– Vi respekterer rettens avgjørelse i saken og er glade for at retten mener at Ikea ikke har utsatt vedkommende for utilbørlig behandling, skriver pressesjef Stine Odland i Ikea Norge i en epost. Hun legger til at Ikea hele tiden har ansett saken som en personalsak.

(©NTB)

Flere nyheter: