Menu
Den angivelige bortføringen i Trondheim har resultert i at ti personer hittil er siktet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ti personer siktet i forbindelse med bortføringssak i Trondheim

Totalt ti menn er siktet etter at en ung mann ble kidnappet i Trondheim i mai. Fire er siktet for frihetsberøvelse, seks for grov utpressing.

Av NTB | 14.06.2023 19:28:59

Kriminalitet og rettsvesen: Det er en forbindelse mellom siktelsene i og med at den fornærmede i utpressingssaken skal være faren til den unge mannen som angivelig ble bortført, skriver Adresseavisen.

– Sannsynlig motiv når det gjelder både frihetsberøvelsen og utpressingen kan være narkotikagjeld i miljøet rundt den fornærmede i frihetsberøvelsessaken, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

For selve bortføringen på Byåsen, som skal ha skjedd på kvelden 8. mai, er fire menn i alderen 17 til 18 år siktet. Alle satt i varetekt i en periode, men er siden løslatt. For medvirkning til grov utpressing er seks menn siktet, disse er i slutten av tenårene og 20-årene.

Onsdag ettermiddag ble en av disse fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll samt medieforbud. Han ble utlevert fra Sverige etter å ha blitt pågrepet der 4. juni. Ifølge svenske medier har saken koblinger til et kjent kriminelt miljø der. Bøklepp sier det er sannsynlig at det blir flere pågripelser i saken, og at det stemmer at noe av utpressingen og truslene kommer fra Sverige.

(©NTB)

Flere nyheter: