Menu
Morten Thorsby er klar for en retur til Serie A. Han har signert for Genoa. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Thorsby lånes ut til Genoa: – Jeg trenger hav og fjell rundt meg

Morten Thorsby (27) gjør comeback i Serie A, opplyser han til TV 2. Han forlater tyske Union Berlin til fordel for italienske Genoa på en låneovergang.

Av NTB | 01.08.2023 10:13:40

Sport: TV 2 skriver at lånet varer i ett år, men kan omgjøres til en permanent overgang om Genoa unngår nedrykk kommende sesong.

Overgangen får flere til å heve øyenbrynene da Genoa er erkerivalen til Thorsbys tidligere i klubb Sampdoria. Der spilte nordmannen fra 2019 til han gjorde overgang til Bundesliga-klubben Union Berlin i 2022.

– Ingenting galt med Berlin, og Union Berlin, men jeg trenger hav og fjell rundt for å fungere optimalt og prestere på mitt beste, sier Thorsby til TV 2.

Thorsby har tilbrakt klubbhverdagen i utlandet helt siden han forlot Stabæk i 2014. På det norske landslaget fikk han debuten i 2017, og midtbanespilleren har foreløpig bokført 17 kamper med det norske flagget på brystet. Han ble dog vraket til forrige tropp av landslagssjef Ståle Solbakken.

Union Berlin endte på 4.-plass i Bundesliga sist sesong, og de rød- og hvitkledde er dermed klare for mesterligafotball til høsten. Det skjer imidlertid uten Thorsby i spillerstallen.

(©NTB)