Menu
Johannes Thingnes Bøe etter seieren i Pokljuka 7. januar. Foto: Darko Bandic / AP / NTB.

Thingnes Bø sikret norsk stafettseier etter elendig start

Sturla Holm Lægreid måtte tåle en strafferunde, men til slutt ble det en enkel oppgave for Johannes Thingnes Bø å avgjøre fredagens skiskytterstafett.

Av NTB | 13.01.2023 19:56:47

Sport: Norge vant verdenscupstafetten i tyske Ruhpolding foran hjemmenasjonen på imponerende kontrollert vis. Differansen mellom Norge og Tyskland endte på 20,1 sekunder.

Norge tok sin sjette stafettseier på rappen og er naturlige favoritter i VM i Oberhof senere i vinter.

Vetle Sjåstad Christiansen overtok etter Tarjei Bø og gikk en tilnærmet perfekt tredjeetappe. Da han sendte ankermann Johannes Thingnes Bø ut på 2.-plass bak Tyskland, var det åpenbart at seieren på stafetten kom til å stå mellom nettopp disse to.

Thingnes Bø er for tiden verdens desidert beste skiskytter, og han hadde god kontroll på tyskeren Roman Rees. Bø tok umiddelbart igjen konkurrenten og dro ifra i tet.

– Jeg fikk drømmeutgangspunktet i rygg på Rees og med franskmannen langt bak. Det var ikke vits i å vente for lenge, og det var bare å dra til. Jeg var egentlig aldri truet, sa Thingnes Bø til TV 2.

– Jeg begynner å få et ståendekompleks, tror jeg. Det blir for mange bom. Etter OL har det bare blitt katastrofe, sa Lægreid til TV 2.

Tarjei Bø gikk en god annenetappe og vekslet 34,2 sekunder bak teten på 5.-plass. Vetle Sjåstad Christiansens stødige 3. etappe er nevnt, og da Johannes Thingnes Bø fulgte opp med sedvanlig stor fart i sporet og en feilfri serie på liggende, var det mer eller mindre avgjort.

Siste skyting ble en formalitet selv om Thingnes Bø måtte bruke to ekstraskudd, og i mål var Norge 20,1 sekunder foran Tyskland på 2.-plass.

Thingnes Bø tuslet i mål med det norske flagget i hendene.

Norge var storfavoritt i Ruhpolding og sviktet ikke. Likevel kom de skjevt ut etter Sturla Holm Lægreids rufsete standplassopphold på stående. Der måtte han bruke alle de tre ekstraskuddene og måtte til slutt tåle en strafferunde. Lægreid vekslet som nummer ni og var da 40,7 sekunder bak da ledende Frankrike.

– Dette blir terningkast seks til tross for bom på det siste skuddet. Jeg var megaoffensiv på skytingen. Det var ikke mye jeg somlet verken i løypa eller på standplass, sa Sjåstad Christiansen.

Flere nyheter: