Menu
Johannes Thingnes Bø tok seieren på sprinten i Pokljuka fredag. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Thingnes Bø herjer i verdenscupen – utklassingsseier foran storebror på sprinten i Pokljuka

Johannes Thingnes Bø hadde sedvanlig høy fart på skiene og vant fredagens skiskyttersprint i Pokljuka overlegent tross ett bomskudd.

Av NTB | 06.01.2023 15:25:30

Sport: Dermed fortsetter stryningen sin meget solide vinter i verdenscupsirkuset. Han har vært på seierspallen i åtte av ni individuelle løp før Pokljuka-rennene, og seks av dem har gitt seirer for Thingnes Bø.

Fredag gikk han såpass fort at han lå bare 8,2 sekunder bak ledende Tommaso Giacomel ut fra liggende skyting tross en bom. Med fullt hus på stående skyting overtok Thingnes Bø ledelsen, og han økte den kraftig på sisterunden.

Nærmest å tukte 29-åringen var Tarjei Bø, som traff alle ti blinkene på standplass. Han måtte likevel se seg slått med 48,1 sekunder av lillebroren – Thingnes Bøs største seiersmargin på en sprint noen gang.

– Det er fantastisk. Jeg blir aldri lei av å vinne. Tredobbelt norsk også, med Tarjei på pallen. Det er veldig bra, sa vinneren til NRK.

I verdenscupsammendraget har Thingnes Bø og Lægreid skaffet seg et lite poenghav ned til resten. Etter sprinten i Pokljuka leder stryningen med 64 poeng på lagkameraten. Derfra er det hele 306 poeng til franskmannen Emilien Jacquelin på tredjeplass.

Thingnes Bø kunne dermed glede seg ekstra mye over at storebror Tarjei snek seg mellom ham og Lægreid på podiet.

– Det er fantastisk for ham. Han har hatt presset på seg den siste tiden. Vi trente godt sammen i jula. Det er bare superkjekt.

– Jeg prøvde å løse det annerledes enn jeg gjorde før jul. Jeg var litt mer offensiv og holdt ikke pusten så lenge, og jeg prøvde å ta skuddene litt tidligere. Så bommer jeg allerede på førsteskuddet, og da går vel rullegardina litt ned, sa Christiansen til NRK.

Johannes Dale tok 11.-plassen på sprinten tross to bomskudd. Christiansen ble nummer 13 og Filip Fjeld Andersen (én bom) nummer 15.

Alle de seks norske skiskytterne er dermed klare for å kjempe om gjeve plasseringer på lørdagens jaktstart.

Sturla Holm Lægreid bommet for første gang denne sesongen på liggende skyting, men nøyde seg med den ene bommen og tok 3.-plassen. Han endte 7,5 sekunder bak Tarjei Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen ledet løpet etter sin første skyting, men sprakk på ståskytingen og bommet tre ganger der. Det gjør at han stadig må vente på sin første individuelle pallplassering i de slovenske løypene.

(©NTB)