Menu
Johannes Thingnes Bø seiret på jaktstarten i Pokljuka. Foto: Andreas Schaad / AP / NTB

Thingnes Bø forsvarte ledelsen og vant jaktstarten – storebror Tarjei på tredjeplass

Johannes Thingnes Bø var aldri truet i jakten på sin andre strake verdenscupseier i slovenske Pokljuka. Tarjei Bø kom på pallen for annen gang på rad.

Av NTB | 07.01.2023 15:27:01

Sport: Seieren var Thingnes Bøs sjuende i verdenscupen denne sesongen. Han ble nummer tolv i åpningsrennet i Kontiolahti, men etter det har han ikke vært dårligere enn nummer tre.

Thingnes Bø gikk først ut etter seieren i fredagens sprint. Bak ham jaktet Sturla Holm Lægreid og Tarjei Bø, men verken de eller noen andre greide å hente igjen lagkameraten. Tarjei Bø kom på tredjeplass bak franske Quentin Fillon Maillet, mens Lægreid endte som nummer fire.

– Jeg hadde et lite håp om revansje fra i går da Tarjei tok meg på sisterunden, men jeg var litt tom, sa Lægreid til NRK.

Vetle Sjåstad Christiansen, Filip Fjeld Andersen og Johannes Dale kom alle topp ti på henholdsvis 6.-, 7.- og 8.-plass.

– De er de beste, sa trener Siegfried Mazet.

Thingnes Bø økte ledelsen til over ett minutt etter første skyting. Med én bom på den andre krympet avstanden, men det var likevel 50 sekunder ned til Lægreid.

Vinneren fulgte opp med én bom på den tredje skytingen før han plaffet ned alle blinkene på kort tid på den siste ståskytingen. Dermed ble det seier med svært god margin. Det skilte 1.04 minutt i mål.

– Det er typisk når man har en ledelse, sa Lægreid om bomskuddene.

Etter siste skyting gikk Tarjei Bø og Fillon Maillet ut sammen med Lægreid like bak. Der var franskmannen sterkest og slo Bø i avslutningen.

Søndag er det blandet stafett i Slovenia.

Dermed viser det norske laget kjempeform foran VM i tyske Oberhof om en måneds tid.

Lægreid hadde grepet på annenplassen, men bommet to ganger på den tredje skytingen. Dermed ble han passert av flere løpere.

(©NTB)