Menu
Silje Theodorsen under på 10-kilometeren i NM på Gjøvik i januar. Foto: Heiko Junge / NTB.

Theodorsen gikk Norge inn til seier i verdenscupstafetten i langrenn i Toblach

Ankerkvinnen Silje Theodorsen (28) gikk på Norges 1.-lag for første gang og svarte med å sikre Norge seieren i søndagens verdenscupstafett i langrenn i Toblach.

Av NTB | 05.02.2023 12:25:30

Sport: Theodorsen knuste Tyskland på den siste etappen og var i mål 13,9 sekunder foran i mål. Sverige tok 3.-plassen foran USA.

Theodorsen ble sendt ut i tet sammen med Tysklands Sofie Krehl etter en god etappe av Ingvild Flugstad Østberg på 3.-etappen.

– Jeg forsøkte å gå en smart etappe for å få så mange sekunder som mulig. Det er hardt å holde unna i front. Den tyske jenta satt som lim på bakskia, sa Østberg til Viaplay.

Rutinerte Heidi Weng startet for Norge. Hun vekslet på 4.-plass og var 3,9 sekunder bak Tyskland i tet. Sveriges to lag var også foran Weng.

– Det gikk ganske bra, men jeg mangler det siste rykket. Jeg har mye å gå på, sa Weng.

I likhet med Theodorsen debuterte Anne Kjersti Kalvå for Norges førstelag i verdenscupsammenheng i stafett, og hun klarte seg bra. Kalvå måtte gi fra seg noen sekunder, men var bare 13,5 sekunder bak Sverige og Tyskland. For Sverige gikk Ebba Andersson, verdens beste akkurat i øyeblikket. – Det var ganske jævlig, og jeg ble pinne stiv. Heldigvis hadde jeg sinnssykt god glid. Akkurat nå er de bedre enn meg, sa Kalvå.

Ingvild Flugstad Østberg vekslet likt med Tysklands Pia Fink. Sverige og USA var hektet av med 32 sekunder.

Det norske 2.-laget havnet lenger bak. På det laget gikk Maria Hartz Melling, Mathilde Myhrvold, Ragnhild Haga og Hanne Wilberg Rofstad.

For aller første gang ble en kvinnestafett gått i 4 x 7,5 kilometer, I VM i Planica blir det fortsatt 4 x 5 kilometer, men det er nok også siste gang i mesterskapssammenheng. I likhet med mennene blir det 4 x 7,5 kilometer i fortsettelsen. Mennene skal gå 4 x 10 kilometer i VM i Planica. Trolig for siste gang.

Flere nyheter: