Menu
Thea Bjelde med krykker og kompresjon på leggen etter VM-kampen mot Filippinene. Det norske legeteamet venter henne klar til neste kamp. Foto: Lise Åserud / NTB

Thea Bjelde ventes klar til åttedelsfinalen i VM

Norges høyreback Thea Bjelde trenger noen dager med rehabilitering, men ventes klar til åttedelsfinalen i fotball-VM lørdag.

Av NTB | 31.07.2023 02:33:05

Sport: Det sier landslagslege Trygve Hunemo i en melding til norske medier i VM via medieansvarlig Halvor Lea.

Vålerenga-spilleren fikk en smell i leggen da hun ble grisetaklet i det 63. minutt av kampen mot Filippinene. Sofia Harrison fikk direkte rødt kort etter VAR-gjennomgang, og den norske høyrebacken måtte byttes ut. Hun forlot stadion på krykker.

– Thea har fått en trykkskade av knotter i høyre leggmuskulatur. Hun må bruke noen dager på rehabilitering, men forventes å være klar til neste kamp, sier Hunemo.

– Jeg visste at hun kom, men jeg trodde ikke det skulle være i den farten. Det var ingen fin takling, men sånn er fotballen, sa Bjelde til NTB etter kampen mot Filippinene.

Bjelde har startet alle Norges kamper i VM. Hun ble søndag erstattet av Anja Sønstevold.

Det er ingen oppdatering rundt Ada Hegerbergs skade. Det jobbes fortsatt med å få henne kampklar etter lyskeproblemene som har satt henne utenfor de to siste kampene.

Norges lag blir i sin VM-base i Auckland fram til fredag og reiser så til New Zealands hovedstad Wellington der åttedelsfinalen spilles.

(©NTB)

Flere nyheter: