Menu
Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra slippes fri på prøveløslatelse søndag. Han har sittet inne siden han returnerte til Thailand i august etter 15 år i eksil. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Thailands fengslede eksstatsminister løslates søndag

Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra blir løslatt fra fengselssykehus søndag, ifølge statsminister Srettha Thavisin.

Av NTB | 17.02.2024 05:47:37

Kriminalitet og rettsvesen: 74 år gamle Thaksin er milliardær og en av Thailands mest kjente politikere. Han var statsminister i Thailand fra 2001 til 2006 og har sittet fengslet siden august, da han returnerte til Thailand etter 15 år i eksil.

Han fikk en åtte år lang fengselsdom omgjort til ett år av Thailands konge etter hjemkomsten, og har vært på fengselssykehus i seks måneder med et uspesifisert helseproblem.

Thaksin fikk innvilget prøveløslatelse tidligere denne uka, og søndag er første dag det er mulig for ham å få det. Selv om han kan bevege seg fritt, kan Thaksin stå overfor flere rettssaker, da påtalemyndigheten vurderer å sikte ham for å ha fornærmet monarkiet i et intervju i 2015.

Thaksins hjemkomst sammenfalt med at hans parti Pheu Thai dannet regjering sammen med militærstøttede partier, noe som førte til spekulasjoner om at det var inngått en avtale for å redusere Thaksins soningstid.

(©NTB)

Flere nyheter: