Menu
Flyet der de to terrorsiktede søstrene fra Bærum var med landet på Gardermoen rett over midnatt – vel ti år etter at de dro til Syria som tenåringer og sluttet seg til Den islamske stat (IS). Myndighetene ventet på de og fraktet de bort. Foto: Alf Simensen / NTB

Terrorsiktede søstre og deres tre barn har landet på Oslo lufthavn

To kvinner ble i natt pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på Oslo lufthavn, siktet for deltakelse i terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).

Av NTB | 29.03.2023 01:24:01

Politikk: Kvinnene ble pågrepet av PST ved ankomst til Oslo lufthavn natt til onsdag, bekrefter Kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken til NTB.

De to kvinnene og deres tre barn har fått hjelp av norske myndigheter til å reise hjem fra al-Roj-leiren i Syria. Barnevernet er også involvert med hensyn til omsorgen for de tre barna.

– De er siktet for deltakelse i terrororganisasjonen Den islamske stat (IS), jamfør straffeloven paragraf 136 a, sier Hugubakken.

Kvinnene vil fremstilles for varetektsfengsling på grunn av fare for forspillelse av bevis, opplyser kommunikasjonssjefen.

– Per nå er det ikke klart når det vil skje, sier Hugubakken.

Kvinnenes advokat Geir Lippestad bekreftet til VG at de to, sammen med sine barn, hadde landet på Oslo lufthavn.

Det er de to søstrene fra Bærum som hentes til Norge. De er gjort kjent med at de blir pågrepet når de kommer til Norge. De er siktet for deltakelse i terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).

De hentes hjem blant annet på grunn av de farlige levekårene i al-Roj-leiren og ba selv om hjelp fra norske myndigheter.

Flere nyheter: