Menu
Jelina Svitolina går av banen mens Aryna Sabalenka forgjeves venter ved nettet på det obligatoriske håndtrykket. Det ville ikke ukrainske Svitolina gi belaruseren som slo henne ut av Roland-Garros. Foto: Aurelien Morissard, AP / NTB

Tennis: Sabalenka til semifinale i Paris tross kald skulder fra Svitolina

Belarusiske Aryna Sabalenka sikret seg semifinalebillett i Roland-Garros-turneringen tirsdag, men fikk ikke noe håndtrykk av ukrainske Jelina Svitolina.

Av NTB | 06.06.2023 16:08:51

Sport: Sabalenka slo Svitolina med 6-4, 6-4 i en kamp med et utenomsportslig bakteppe.

Etter at kampen var avgjort, gikk Svitolina rett bort til dommeren og takket for kampen mens Sabalenka sto klar ved nettet og ventet på henne. Dit kom Svitolina aldri.

Før kampen nektet Svitolina å la seg fotografere sammen med Sabalenka. Belarus har aktivt støttet Russlands invasjon av Ukraina, og Svitolina har konsekvent nektet å ta russiske og belarusiske spillere i hånden etter kamper.

Kampen sto og vippet da Svitolina hadde muligheten til å gå opp til 3-0 i det andre settet, men med fire strake game slo Sabalenka voldsomt tilbake.

Duellen de to imellom varte i en time og 36 minutter.

– Hun var en tøff motstander, og jeg har full respekt for henne. Jeg er glad for å ta tatt meg videre, sa Sabalenka til arrangøren etter seieren.

Publikum i Paris buet mot Svitolina da hun gikk av banen uten å takke for kampen.

Tsjekkiske Karolina Muchova er også klar for semifinale i Roland-Garros. Hun brukte en time og 38 minutter på å slå russiske Anastasia Pavljutsjenko 7-5, 6-2. Det er første gang at 26-åringen har tatt seg så langt i grusturneringen i Paris.

Heller ikke Sabalenka, som vant Australian Open i januar, har vært i semifinale på rødgrusen i den franske hovedstaden tidligere.

(©NTB)